Mainos

Talvimyrskyt riesana itäisellä Välimerellä

Myrskytuulet ja lumentulo sotkivat liikennettä ja muuta elämänmenoa Kaakkois-Euroopassa tänään. Vaikeuksien odotettiin jatkuvan useamman päivän.

Kreikassa kymmeniä lentoja jouduttiin perumaan, ja laivaliikenne kangerteli satamissa. Lumentulosta oli haittaa eritoten maan pohjoisosassa. Parikymmentä Thessalonikin-lentoa jouduttiin perumaan ja kouluja suljettiin Evrosin ja Rodopin ympäristössä, radiouutiset kertoivat. Myös Kreikan saariston reitti- ja huoltoliikenne kangerteli, kun alukset joutuivat jäämään Pireuksen ja Rafinan satamiin odottamaan myrskyn laantumista.

Myrskysään ennustettiin jatkuvan suuressa osassa maata kolme vuorokautta. Lämpötila saattaa laskea paikoin 10 astetta pakkasen puolelle.

Turkissa viranomaiset puolestaan sulkivat Istanbulin läpi kulkevan Bosporinsalmen laivaliikenteeltä lumimyrskyn takia. Suuresta osasta Istanbulia olivat sähköt poikki ja autot etenivät matelemalla lumisilla kaduilla. Useat lennot kaupungin kansainväliseltä kentältä olivat joko myöhässä tai ne peruttiin kokonaan.

Serbian pääkaupungissa Belgradissa tilastoitiin 120 kolaria jäisen liukkaiksi muuttuneilla kaduilla. Jopa Egyptissä satamia ja kotimaan liikenteen lentokenttiä jouduttiin sulkemaan kovan sateen ja hiekkamyrskyjen takia.

Mutta ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin: Kyproksessa myrskyn mukanaan tuomat sateet toivat kipeästi kaivattua täydennystä makean veden varastoihin.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.