Mainos

Talvimyrsky riepottelee Suomea

Navakka tuuli ja sakea lumipyry sotkevat liikennettä sekä teillä että ilmassa. Lounais- ja Länsi-Suomessa myrsky on katkaissut sähköt 4500 taloudelta.

Talven ensimmäinen laaja lumipyryalue on saapunut Länsi-Suomeen. Lunta alkoi tiputella kahdeksan ja yhdeksän välillä Vaasan-Hankoniemen linjalla, Ilmatieteen laitoksenpäivystävä meteorologi Jouko Korhonen kertoo.

Etelätuuli on voimistunut navakaksi suuressa osassa maata ja ajokeli muuttunut erittäin huonoksi. Pohjois-Itämerellä ja Pohjanlahdella tuuli on jo voimistunut niin, että puuskissa sen nopeus on 20 metriä sekunnissa. Utössä ulkomerellä tuuli puhalsi ennen kymmentä jo 20 metriä sekunnissa, maksimipuuskissa 25 metriä sekunnissa.

Kokkola-Helsinki -linjalla pyry alkoi yhdentoista jälkeen. Turun, Tampereen ja Helsingin kolmiossa pyryn ennustetaan olevan pahimmillaan iltapäiväruuhkan aikaan. Voimakkain sade tulee lumena, joka voi muuttua loppuvaiheessa vetisemmäksi.

Illalla alkaa pyryttää Itä-Suomessa, Kainuussa ja Koillismaalla. Lapin ja Oulun tienoilla, Savossa ja Karjalassa sade tulee alas lumena.

Tämänkertainen matalapaine on saapunut meille Keski-Ruotsista. Keskisessä Ruotsissa ja Tukholman tienoilla pyrytti vielä torstaiaamuna, kun maan länsiosissa sää oli jo seljennyt.

Sähkökatkoja Lounais- ja Länsi-Suomessa

Noin tuhat Fortumin Lounais- ja Länsi-Suomen asiakasta oli vielä sähköttä kolmen aikaan iltapäivällä. Fortumista arvioitiin, että sähköt palaavat heidänkin koteihinsa iltaviiteen mennessä. Iltapäivällä pyry oli jo jättänyt Länsi-Suomen, joten uusia katkoksia ei enää pelätty.

Lännestä alkanut myrsky ja lumipyry katkaisivat tänään noin 4500 asiakkaan sähköt Fortumin sähkönjakelualueella Lounais- ja Länsi-Suomessa.

Eniten vikoja oli Salossa, Mynämäellä ja Yläneellä, jossa sähköttä on noin 2000 asiakasta. Alavudella, Merikarvialla ja Jurvassa ilman sähköä oli noin tuhat asiakasta.

Lumipyry sotkee myös Helsinki-Vantaan lentoliikennettä

Pääkaupunkiseutua koetteleva raju lumimyräkkä myöhästyttää Helsinki-Vantaan kentän lentoja.

Finnairin tiedotuspäällikkö Usko Määttä sanoo, että loppuiltapäivän lennot myöhästyvät ainakin tunnin pari. Helsinki-Vantaalla on tällä haavaa käytössä vain yksi kiitotie.

Määtän mukaan osa saapuvista lennoista saatetaan joutua ohjaamaan Turkuun ja Tampereelle. Toistaiseksi lentoja ei kuitenkaan ole jouduttu perumaan.

(MTV3-STT)

Katso sääkartta MTV:n Sää-sivuilta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.