Mainos

Talvimyrsky riepottelee Ruotsia

Kovan tuulen ennustetaan jatkuvan koko viikonlopun. Myös Tanskassa on varauduttu lähes 30 metriä sekunnissa puhaltavaan tuuleen.

Ruotsi on ollut tänään talvimyrskyn kourissa. Pahimmillaan lähes 30 000 kotia on ollut ilman sähköä Etelä-Ruotsissa. Puita on kaatunut maanteille ja rautateiden ajolangoille. Junaliikenne on ollut pysähdyksissä monin paikoin Länsi- ja Etelä-Ruotsissa.

Sähköyhtiöillä on satoja miehiä maastossa korjaamassa vikoja, mutta joidenkin talouksien arvellaan olevan ilman sähköä yhä huomennakin. Viitisentuhatta asiakasta joutuu turvautumaan kynttilöihin ja taskulamppuihin vielä illansuussa.

Myrsky ei ole aiheuttanut vakavia auto-onnettomuuksia. Taksibussin kuljettaja loukkaantui, kun hän törmäsi autollaan tielle rojahtaneeseen puuhun Etelä-Ruotsissa.

Kovan tuulen ennustetaan jatkuvan koko viikonlopun Etelä- ja Länsi-Ruotsissa. Länsirannikolle povataan puhureita, joissa tuulennopeus on yli 30 metriä sekunnissa.

Uuteen matalapaineeseen varaudutaan myös Tanskassa. Tanskan ilmatieteen laitos arvioi, että Jyllannissa puhaltaa huomenna 23-28 metriä sekunnissa. Puuskissa tuuli voi yltyä 35 metriin sekunnissa.

Satakunta kesämökkiä on jo ollut veden vallassa Pohjois-Jyllannissa eilisen ja tämän päivän myrskyjen jäljiltä. Myös useita puita on kaatunut lähellä Juutinraumaa, mutta vahinkojen kerrotaan jääneen vähäisiksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.