Mainos

Talvimyrsky riehui Länsi-Euroopassa

Raivoisa talvimyrsky aiheutti eilen kaaoksen Ranskan länsiosissa ja tuhoja myös Espanjassa. Myrsky vaati Espanjassa kahden päivän aikana kahdeksantoista ja Ranskassa eilen ainakin kolme kuolonuhria.

Tuuli puhalsi Ranskan Bretagnessa ja etelämpänä 180 kilometrin tuntivauhtia ja kaatoi ajoneuvoja ja puita sekä repi irti talojen kattoja. Arviolta 350 000 kotitaloutta jäi lyhyeksi aikaa ilman sähköä. Maitoautonkuljettaja kuoli Sucéssa Ranskassa, kun kaatuva puu murskasi auton etuosan. Calvadosissa kaksi aikuista kuoli ja kolme lasta loukkaantui, kun henkilöauto joutui raekuuron vuoksi onnettomuuteen.

Rankkasateiden tuomat vesimassat tunkeutuivat kellareihin ja sähkökatkokset myöhästyttivät junia. Maanteillä liikennettä haittasi myös monenmoinen roju, jota tuuli heitteli ympäriinsä. Uudenvuodenpäivänä Kanarian saarten lähellä upposi marokkolainen kalastaja-alus, ja laivan koko 15-jäseninen miehistö ilmeisesti kuoli turmassa Espanjan radion mukaan.

Gran Canarian saarella saksalainen turisti huuhtoutui eilen mereen ja hukkui. Asturiasissa manner-Espanjan pohjoisosassa rakenteilla oleva tiiliseinä sortui ja murskasi miehen alleen. Toinen mies sai surmansa, kun tuuli pudotti hänet katolta. Myrsky nostatti Espanjan pohjoisrannikon edustalla seitsenmetrisiä aaltoja. Lehtitietojen mukaan jättiläisaalto huuhtoi San Sebastianissa mereen kuusi rantatiellä kävellyttä jalankulkijaa, jotka loukkaantuivat.
(STT-Reuters-AFP-DPA)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.