Mainos

Talvimyrsky koetteli USA:n länsiosia ja Kanadaa

Jo toinen talvimyrsky kolmen päivän aikana koetteli Yhdysvaltain länsiosia ja Kanadaa eilen. Taivaalta satoi rankasti vettä ja lunta, ja tienpinnat olivat vaarallisen jäisiä.

Lumi- ja jäärintama jatkui Kanadan rajalta Washingtonin osavaltion länsipuolta Portlandiin Oregoniin yli 200 kilometriä etelään päin. Washingtonin kuvernööri julisti hätätilan 11 maakuntaan ja määräsi kansalliskaartin auttamaan asukkaita myrskyn kovimmin koettelemilla alueilla.

Lumen ja jääolojen vuoksi liikennettä rajoitettiin useilla pääteillä Oregonissa ja Washingtonissa. Tulva- ja myrskyvaroituksia annettiin niin Pohjois-Kaliforniassa kuin Pohjois-Washingtonissakin. Seattlen keskusta oli lähes täysin pysähdyksissä lumen vuoksi.

Lisää lunta oli luvassa myöhään sunnuntai-iltana paikallista aikaa. Kanadassa rankka lumisade eristi lähes täysin Vancouverin, sillä tiet Brittiläisen Columbian eteläosissa jouduttiin sulkemaan. Vancouverin ja San Josen välinen NHL:n jääkiekko-ottelu jouduttiin samasta syystä siirtämään.

Meteorologit varoittivat osavaltion pääkaupungin Victorian asukkaita uusista lumisateista. Parina seuraavana päivänä alueella voi sataa jopa metrin verran lunta.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.