Mainos

Talvimyrsky katkaisi sähköt Ruotsissa

Noin 75 000 kotitaloutta oli tänään ilman sähköä Ruotsissa maata riepotelleen lumimyrskyn jäljiltä. Myrsky haittasi myös tie- ja junaliikennettä Etelä- ja Keski-Ruotsissa.

Myrskytuulten nopeus nousi yöllä yli 25 metriin sekunnissa. Myrsky kaatoi puita sähkölinjoille etenkin maan eteläosassa Skånen, Hallannin, Kronobergin, Blekingen ja Kalmarin lääneissä. Parisataa ihmistä teki töitä vikojen löytämiseksi ja korjaamiseksi, mutta aamupäivällä edelleen jatkuneet kovat tuulet tekivät työn vaikeaksi.
Korjaustöihin oli tarkoitus ottaa myöhemmin mukaan myös helikopterit.

Ruotsin rautateiden edustaja kuvasi tilannetta vaikeaksi ja ennusti, että junaliikenteessä tulee olemaan häiriöitä koko päivän ajan. Aamupäivällä junat eivät kulkeneet ollenkaan esimerkiksi Göteborgin ja Halmstadin sekä Alvestan ja Kalmarin välillä.

Suurimmilla teillä kuten E4:lla liikenne sujui aamupäivällä hyvin, kun taas pienillä teillä oli suuria vaikeuksia. Malmön ja Halmstadin hälytyskeskuksista kerrottiin, että yö oli vilkas satoine puheluineen. Vakavilta onnettomuuksilta kuitenkin vältyttiin.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.