Mainos

Talvimyrsky haittaa liikennettä

Suomeen eilisiltana saapunut talvimyrsky on haitannut liikennettä ja katkonut sähköjä. Myrsky jätti aamuyöllä sähköttä pahimmillaan kymmenet tuhannet taloudet Etelä- ja Lounais-Suomessa. Huono sää haittaa myös Helsingin ja Tallinnan välistä pika-alusliikennettä. Hätäkeskusten tietoon ei ole ainakaan toistaiseksi tullut vakavia myrskyvahinkoja.

Talven ensimmäisen myrskyn saderintama on siirtynyt Keski- ja Länsi-Suomeen. Tiehallinto varoittaa erittäin huonosta ajokelistä Pohjanmaalla, Satakunnassa, Keski-Suomessa ja Hämeessä.

Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että myrskyyn liittyvät sateet ovat edenneet suurin piirtein Kotka-Vaasa-linjalle saakka. Suurin osa sateista on tullut lumena, maan lounaisrannikolla on satanut vettä.

Aamun aikana saderintaman odotetaan etenevän sisämaassa Jyväskylään ja kaakkoisrannikolla Kotkaan saakka. Sade tulee sisämaassa lumena, joten se haittaa liikennettä. Lunta tulee Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan maan eteläosissa runsaasti, lämpötila jäänee nollan paikkeille.

Hätäkeskusten tietoon ei ole ainakaan toistaiseksi tullut vakavia myrskyvahinkoja. Uudellamaalla on kuitenkin sattunut ainakin parikymmentä ulosajoa, joissa ei kuitenkaan ole sattunut henkilövahinkoja.

Pika-alusliikenne Tallinnaan poikki

Nordic Jet Line -varustamon pika-alus satamassa.

Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöivät pika-alukset pysyvät satamassa huonon sään vuoksi.

Helsingin Sataman Vessel Traffic Servicen (VTS) mukaan kaikki yhtiöt Nordic Jet Lineä lukuunottamatta ovat peruuttaneet tämän aamun vuoronsa.

VTS kuitenkin arvioi, ettei yksikään pika-alus liikennöi tänään Helsingistä Tallinnaan.

Tuuli puhaltaa merellä myrskylukemissa.

Myös lentoliikenteessä myrsky ja lumisade ovat aiheuttaneet viivästyksiä Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Tuhannet kotitaloudet sähköttä

Talvimyrsky katkaisi aamuyöllä sähköt tuhansilta talouksilta Etelä-Suomessa.

Fortumin verkkoalueella Lounais-Suomessa ja Uudellamaalla oli aamulla sähköittä noin 4000 taloutta. Yhtiön mukaan sähköt pitäisi saada suurimmassa osassa kohteista toimimaan aamupäivän kuluessa. Kaikkiaan sähköt ovat olleet yön ja aamun aikana poikki noin 15 000 Fortumin asiakkaalta.

Vattenfallin asiakkaista keskimäärin noin 3000 taloutta on ollut aamuyöstä lähtien ilman sähköjä eri puolilla Pirkanmaata ja Hämettä.

Energiayhtiö E.ON Finlandin mukaan sähköittä on tällä hetkellä noin 1500 taloutta Espoossa ja Kirkkonummella. Viat yritetään korjata iltapäivään mennessä. Pahimmillaan sähköt olivat sielläkin poikki noin 15 000 taloudelta.

E.ON pyytää, että vikailmoitusnumeroon soitetaan ainoastaan hätätilanteessa, jotta puhelinjat eivät tukkeudu.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomen uutiset 26.10.205)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja