Talvimyräkkä lähestyy – lumipyryä ja kovia tuulia

Suomeen on saapumassa talvimyräkkä viikon keskivaiheilla. Koko maassa pyryttää lunta keskiviikon aikana.

Sää lauhtuu tiistaina niin, että maan länsiosassa ja Pohjois-Pohjanmaalla lämpötilat ovat nollan tienoilla.

Tämän hetken ennusteen mukaan talvinen myräkkä on saapumassa länsirannikolle keskiviikkona iltapäivällä. Sateet alkavat lumena, mutta voivat muuttua vedeksi länsi- ja lounaisrannikolla sekä lounaissaaristossa.

Läntisillä merialueilla tuuli voi käydä myrskylukemissa.

– Tuulituhot ovat mahdollisia etenkin länsirannikolla. Satava lumi on märkää ja painaa helposti oksia ja puita sähkölinjoille. Paikallisiin sähkökatkoksiin kannattaa siis varautua, toteaa MTV3:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

Eniten lunta on odotettavissa maan etelä- ja lounaisosaan. Sadealue etenee keskiviikkoillan ja yön aikana koko maan yli kohti itää. Sateen pääalue väistyy torstaiaamuun mennessä, mutta uusia lumisateita on yhä tulossa.

– Matalapaine jää pyörimään Suomen ylle viikonloppuun asti ja hajanaisia sateita tulee edelleen, etenkin maan keski- ja pohjoisosassa, ennustaa Liisa Rintaniemi.

Loppuviikolla pakkanen kiristyy

Sää viilenee jo torstain aikana. Perjantaina ollaan jälleen pakkasen puolella koko maassa.

Viikonloppuna pakkanen kiristyy pohjoisesta alkaen. Pohjoisessa voidaan viikonvaihteessa mitata -20 asteen lukemia, valtaosassa maata ollaan -10 asteen yläpuolella.

Lumipyryn ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston viikon säästä. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa tiesäätiedot, kelikamerat sekä paikkakuntakohtaiset ennusteet. Tuuliennusteen löydät merisäästä.

(MTV3)

Katso meteorologi Liisa Rintaniemen ennuste tälle viikolle:

Lue myös:

    Uusimmat