Mainos

Talvilomat ongelmana työnsä aloittavilla kouluilla

Valtaosa kouluista avaa ovensa tänään ja huomenna tai ensi viikon maanantaina ja tiistaina. Koulujen alkamisesta päättävät nykyisin kunnat ja aloitushaarukka on venähtänyt jo kolmen viikon mittaiseksi. Ensimmäinen koulu aloitti toimintansa elokuun toisena päivänä Luopioisissa ja viimeinen starttaa Toivakassa vasta 23. elokuuta.

Koululaisia pihalla


Erityisen isoksi ongelmaksi muodostuvat nyt koulujen talvilomat, joiden porrastus epäonnistui pahoin. Kunnat eivät ole noudattaneet Suomen Kuntaliiton suositusta, jolla talvilomat olisi porrastettu neljälle viikolle. Viikko 11 ei ole kelvannut yhdenkään kunnan talvilomaviikoksi. Talvilomat kasaantuvat nyt pääasiassa viikolle 8. Tästä aiheutuu suuria ongelmia sekä lomailijoille että matkailuyrittäjille ja liikenteelle. Niinpä Kuntaliitto käynnistää jo lähiviikkoina selvitystyön miten tällainen tilanne voitaisiin tulevina vuosina vältää.

Yksi yhteinen päivä kouluilla kuitenkin on: koulut päättyvät taas pitkästä aikaa samana päivänä eli lauantaina 3. kesäkuuta vuonna 2000.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.