Mainos

Talvilomat käyvät kaupaksi

Alkaneen talvikauden lomamatkat käyvät vilkkaasti kaupaksi. Varsinkin jouluvapailla lämpöön halajavan on syytä pitää kiirettä: juhlapyhiin ajoittuvat kahden viikon lomamatkat on käytännössä jo loppuunmyyty. Viikon matkoja on vielä jonkin verran tarjolla.

- Tämä on ollut hyvin poikkeuksellinen talvi. Jos viime vuonna on sanottu, että myytiin paremmin kun edellisvuonna, niin tänä vuonna myydään vielä paremmin kuin viime vuonna, kertoo Tjäreborgin markkinointipäällikkö Ulla Backlund-Luukkonen.

- Olemme samalla tasolla kuin viime vuonna, mikä oli myös hyvä ennakkomyyntivuosi, sanoo puolestaan Aurinkomatkojen markkinointijohtaja Jukka Salama.

Pitkien joulumatkojen huimaa kysyntää selittää osin se, että yleiset vapaapäivät sijoittuvat kalenterissa viikonloppujen jatkoksi. Kahden viikon loman voi järjestää muutamalla ylimääräisellä vapaapäivällä.

- Koulujen loma-ajat ovat talvisin huippuaikaa. Samoin Etelä-Suomen hiihtolomaviikolla viikon matkat on myyty jotakuinkin loppuun, ja vain hajapaikkoja on jäljellä, Salama jatkaa.

Kanaria yhä ykkönen

Kohteista vetovoimaisin on tuttuun tapaan Kanariansaaret, jonne suuntautuu reilu puolet talvimatkoista. Aurinkoon halajavat ovat tänä vuonna olleet kiinnostuneita etenkin Gran Canarian saaresta.

- Gran Canarialla on paljon uudistettu tuotantoa. Siellä on tullut perhevalikoimaa ja hotelleja golfin ja tenniksen aktiiviharrastajille. Se on ruvennut elämään ihan uutta kautta, Tjäreborgin Backlund-Luukkonen selittää.

Yhä useampi lähtee kuitenkin etsimään lämpöä ja uusia kokemuksia entistä kauempaa. Kaukomatkojen kysyntä on vakaassa kasvussa, vaikka niiden osuus tällä haavaa on vain viitisentoista prosenttia kaikista valmismatkoista.

Suosittu kohde on Kaukoitä ja siellä etenkin Thaimaa. Myös Brasiliaan suuntautuvat reissut ovat menneet hyvin kaupaksi.

Perinteisistä turistikohteista Egypti on onnistunut nostamaan suosiotaan. Maassa kiehtovat historia ja kulttuuri sekä Punaisenmeren sukellusmahdollisuudet.

- Egypti vetää paremmin nyt kuin viime vuonna. Tietysti silloin oli maailmalla erilainen tilanne, mutta Egypti on nyt ihan selvästi nousussa, sanoo viestintäpäällikkö Anu-Eveliina Mattila Finnmatkoilta.

Sen sijaan esimerkiksi Espanjan Malagaan suuntautuvien talvimatkojen kysyntä on ollut viimevuotista hiljaisempaa. Syynä pidetään kilpailun kiristymistä. Aurinkorannikolle pääsee nykyään halpalentoyhtiöidenkin siivin.

Pakettimatkojen suosio säilynee
Matkanjärjestäjät myyvät EU:n sisällä valmiiden lomapakettien lisäksi myös pelkkiä lentoja. Pakettimatkojen suosion uskotaan silti säilyvän, sillä ne katsotaan suhteessa edullisiksi ja helpoiksi vaihtoehdoiksi.

Finnmatkojen Mattila pitää matkailussa tämän hetken trendinä tietynlaista turvallisuushakuisuutta. Se näkyy ainakin kohdevalinnoissa, sillä vanhoihin ja tuttuihin paikkoihin lähdetään mielellään. Turvallisuushakuisuus suosiikin juuri valmismatkoja, joissa kuluttajan suoja on hyvä ja apu aina lähellä.

(MTV3 - STT)
03:15

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.