Mainos

Talvikelejä luvassa, mutta onko myös Etelä-Suomeen? Juha Föhr kertoo

Tänään pakkanen kiristyy maan etelä- ja keskiosissa. Forecan meteorologi Juha Föhr kuitenkin muistuttaa, että elohopean painuminen vaatii selkenevää säätä.

– Olemme nyt matalapaineen alueessa. Paikka paikoin sää selkenee ja pakkanen voi kiristyä -10 ja -15 asteen välille keskiosissa maata, Föhr tarkentaa.

Idässä saadaan parasta aikaa heikkoja lumisateita, jotka voivat paikoin yltyä. Föhrin mukaan poutaisinta loppiaisena on Länsi-Suomessa, missä pilvipeitteestä tipahtelee kevyttä pakkaslunta.

– Itä-Suomessa lämpötila on vielä nollassa, mutta illalla sielläkin päästään pakkasen puolelle. Sisämaassa pakkasta on 5-10 astetta. Maan länsiosissa sää voi muuttua selkeämmäksi, ja pakkanen voi sielläkin kiristyä. Samalla kylmä ilmamassa liikkuu itään.

Föhrin mukaan Etelä-Suomeen ei ole tänään odotettavissa lumisateita. Sen sijaan huomenna talvi saattaa näyttäytyä maan eteläosissakin.

– Huomenna päivällä eteläosissa on mahdollisuus lumisateeseen. Maan etelä- ja paikoin keskiosiinkin saapuu matalapaineen osakeskus, johon liittyy paikallisia lumisateita. Ne kuitenkin vaihtelevat, paikoin lunta voi tulla sakeastikin.

Idässä lumisateet vähenevät entisestään.

Föhrin mukaan viikon lopulla kirein pakkanen on maan etelä- ja keskiosissa, jossa lämpötila voi laskea 5-15 asteen välille pilvisyydestä riippuen.

Huomenna Suomenlahden rannikolla lämpötila on lähellä nollaa.

Lapissa pakkanen on jo lauhtunut. Maan pohjoisosissa lämpötila pysyy viikonlopun ajan -5 ja -10 asteen välillä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.