Mainos

Talviale ja ilotulitekauppa käynnistyneet

Vuoden merkittävin alennusmyynti on käynnistynyt osan liikkeistä aloitettua talvialensa. Myös ilotulitteiden myyntikausi on avattu.

Talven alennusmyynnit pyörähtävät käyntiin, kun monet kaupat aloittavat talvialensa.

Suomen Kaupan Liiton mukaan joulun jälkeinen alennusmyynti on vuotuisista alennusmyynneistä merkittävin. Tänä vuonna myynnin arvioidaan kohoavan noin 180 miljoonaan euroon.

Suuri osa liikkeistä aloittaa talvialensa heti joulun jälkeen, mutta osa kaupoista odottaa tammikuuhun. Yritykset päättävät itsenäisesti alennusmyyntien alkamisajankohdasta.

Myös ilotulitteet tulevat myyntiin joulun jälkeen ja myyntiaika jatkuu uudenvuodenaattoon. Tulitteiden myynnin arvioidaan nousevan yli kymmeneen miljoonaan euroon.

Markkinoilla on tänäkin vuonna monenlaisia tulitteita pienistä papateista näyttäviin raketteihin. Muutamia suosikkeja, kuten kissanpieruja ja roomalaisia kynttilöitä, on kuitenkin myynnissä aiempaa vähemmän. Syynä tähän on tuotteiden maahantuonnin lopettaminen, jolla pyritään estämään vakavia silmävammoja synnyttävät onnettomuudet.

Turvatekniikan keskus (Tukes) ja lääkärit muistuttavat, että ilotulituksiin kannattaa valmistautua huolella, jotta henkilö- ja aineellisilta vahingoilta vältytään. Etenkin tulipalot ovat viime vuosina yleistyneet huolestuttavasti ilotulitteiden huolimattoman käytön takia.

Vuosittain sattuu noin 30 sairaalahoitoa vaativaa silmätapaturmaa, joista kolmannes on roomalaisten kynttilöiden aiheuttamia. Valtaosa vammoja saaneista on ollut lapsia ja nuoria, vaikka tulitteita ei saisi edes antaa alaikäisten käsiin.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 27.12.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.