Mainos

Talvi vyöryy takaisin viikonloppuna – mihin eniten lunta ja pakkasta?

Sää kylmenee viikonloppuna selvästi. Lauantaina maan eteläosaan on tulossa lumi- ja räntäsateita.

Matalapaine viistää viikonloppuna Etelä-Suomea tuoden mukanaan lumi- ja räntäsateita. Sen jälkipuolella pohjoisesta purkautuu selvästi viime aikaista kylmempää ilmaa. Sunnuntai on jo talvinen päivä valtaosassa maata.

Tänään perjantaina sää on tuulista.

– Myrskypuuskia esiintyy paikoin sisämaassa Pohjois-Pohjanmaalta kohti Pohjois-Savoa yltävällä alueella. Muuallakin puuskat ovat kovia ja sää tuntuu jo selvästi eilistä koleammalta, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Lapissa satelee ajoittain lunta, runsaimmat sateet tulevat Käsivarressa.

Lauantain vastaisen yön aikana vesi- ja räntäsateet leviävät etelä- ja lounaisrannikolle. Aamulla sataa yleisesti Salpausselän eteläpuolella.

– Rannikoilla sateet ovat pääosin räntää, mutta sisämaassa enimmäkseen lunta. Ajokeli voi olla jo aamulla melko sohjoinen. Iltapäivällä tuulet kääntyvät matalapaineen jälkipuolella puhaltamaan koillisen puolelta, joten etelärannikollakin sateet muuttuvat vähitellen lumisempaan suuntaan, ennustaa Mäntykannas.

Sateen olomuodon ennustaminen on tällaisessa tilanteessa hankalaa.

– Todennäköisesti Etelä-Suomen sisämaahan lunta jää maahan muutamasta senttimetristä reiluun viiteen senttimetriin, mutta etelärannikko on vielä arvoitus. Voi olla, että pääkaupunkiseudulla lumi jää maahan korkeintaan pieneksi loskakerrokseksi, sanoo Markus Mäntykannas.

Pohjoisessa lämpötilat painuvat jo lauantaina selvästi pakkaselle, Etelä- ja Keski-Suomessa ollaan nollan ja kolmen plusasteen välillä.

Sunnuntaina puhaltaa puuskainen pohjoistuuli. Etelä- ja Keski-Suomessa voi tulla lumikuuroja, mutta aurinkokin näyttäytyy monin paikoin. Etelä- ja Lounais-Suomessa päästään vielä nollaan tai hieman plussalle, keskisessä ja pohjoisessa Suomessa pakkasta on muutamasta asteesta Pohjois-Lapin liki kymmeneen asteeseen.

Katso lumisateen ennuste MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet, tiesää ja tuuliennuste merisäässä.

Katso viikonlopun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.