Mainos

Talvi vyöryy Suomeen, lunta jopa kymmeniä senttejä - katso minne

Sää kylmenee tällä viikolla rajusti. Lunta voi paikoin tulla jo ensi yönä maan etelä- ja keskiosassa. Keskiviikkona Suomeen saapuu myräkkä, joka tuo lumipyryn pohjoiseen. Loppuviikolla sateet tulevat lumena koko maassa. Ennusteen mukaan eniten sataa Lapissa ja länsirannikolla.

Ensi yönä lämpötila laskee pakkaselle tai nollaan etelää myöten. Yöksi on odotettavissa vesisateiden lisäksi lumisateita, eniten länteen.

– Aivan länsirannikolla sade voi tulla vetenä, mutta muuttuu lumisemmaksi sisämaassa. Maa voi olla aamulla valkoinen maan etelä- ja keskiosassa ja ajokeli huono, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Keskiviikkona Pohjois-Eurooppaan saapuu valtava matalapaineen alue, joka kylmentää ilmaa laajalti Euroopassa. Tuuli on keskiviikon aikana voimakasta koko maassa, paikoin sisämaassakin vaarallisen voimakasta. Tuulenpuuskat voivat olla myrskylukemissa Pohjanlahden perukoilla.

– Lappiin on keskiviikoksi tulossa lumipyry ja lunta voi tulla 10-20 senttimetriä. Sade voi alkaa lumena paikoin idässä, mutta etelässä keskiviikon sateet tulevat vielä vetenä, sanoo Aleksi Jokela.

Tämän myräkän jälkeen sää kylmenee merkittävästi ja loppuviikolla sateet tulevat lumena koko maassa. Tämän hetken ennusteen mukaan perjantaiksi on luvassa uusi myräkkä, minkä yhteydessä lumisade voi olla runsasta etenkin länsirannikolla.

– Lämmin meri voimistaa rannikon lumisateita. Lunta voi sataa yli kymmenen senttimetriä ja mahdollista on, että lunta kertyy paikoin jopa 30 senttimetriä. Myös muualla maassa tulee loppuviikon aikana lumikuuroja, mutta kertymät ovat vähäisempiä.

Lämpötilat ovat loppuviikolla pääosin pakkasella koko maassa.

– Ainoastaan etelässä ja rannikolla voi olla päivisin hieman plussaa. Etelässäkin on öisin pakkasta viitisen astetta, pohjoisen selkeillä alueilla jopa 10-20 astetta, sanoo Aleksi Jokela.

Lämpötilat ovat viitisen astetta tavanomaista kylmempiä.

Sateiden reittiä ja olomuotoa voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta ja tuulia merisäästä. Tiesää kertoo, missä ajokelin ennustetaan olevan huono.

Katso videolta ennuste tälle viikolle sekä alueelliset ennusteet maanantaista keskiviikolle.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.