Mainos

Talvi uhkaa sitrushedelmäsatoa USA:sta

Sitrushedelmien saanti saattaa vaikeutua talven mittaan, sillä kylmä sää uhkaa Yhdysvaltojen sitrusviljelmiä. Poikkeuksellisen ankara talvi piinaa myös Aasiaa.

Esimerkiksi Keski- ja Pohjois-Floridassa pakkasta on ollut paikoin kymmenenkin astetta. Alueen tomaatti- ja sokeriruokosadot ovat jo kärsineet mittavia vaurioita ja sama uhkaa myös sitrusviljelmiä.

Marraskuu ja joulukuu ovat olleet koko Yhdysvalloissa kaikkien aikojen kylmimmät. Koko maan keskilämpötila oli marras-joulukuussa yksi aste. Monissa osavaltioissa on kirjattu myös uusia lumiennätyksiä.

Myös Aasia kamppailee kylmän kourissa

Aasia kamppailee lumen ja jään kourissa

Poikkeuksellisen kylmä talvi piinaa myös aasialaisia. Siperiassa mitattiin toissayönä ennätyspakkasia, mittari painui Kuznetskin alueella pahimmillaan -57 asteeseen.

Intian pohjoisosissa on kymmenen viime päivän aikan kuollut nelisenkymmentä ihmistä kylmyyteen. Alueella ei ole kärsitty näin kylmistä talvista vuosikausiin.

Kiinaa puolestaan koettelevat ankarat lumimyrskyt. Ainakin 60 maan sisäistä lentoa on jouduttu peruuttamaan sankan pyryn vuoksi. Myös maantieliikenne on ollut täysin sekaisin lumentulon vuoksi. Useat maantiet ovat poikki ja viranomaisille on ilmoitettu kymmenistä tuhoisista onnettomuuksista.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.