Talven viime hetket etelässä – kevät alkamassa viikonloppuna

Lähiyöt ovat vielä kylmiä ja keskiviikko laajalti aurinkoinen. Viikonlopuksi ennustetaan kevään alkua etelään ja vesisateita maan etelä- ja keskiosaan.

Aurinkoisen kevättalven ystävien kannattaa nauttia lähipäivistä ja lumesta. Lapin yli kulkee tänään lumisadealue, mutta muuten tämä päivä ja keskiviikko ovat laajalti aurinkoisia. Kumpupilviä tulee kuitenkin taivaalle iltapäivisin ja yksittäiset lumi- ja räntäkuurot ovat mahdollisia. Päivälämpötilat ovat keskiviikkona lähes koko maassa plussan puolella.

Huhtikuun alku on ollut Ilmatieteen laitoksen mukaan tavanomaista kylmempi. Lähiyöt ovat vielä kylmiä. Viime yönä kylmintä oli Sodankylässä, -29,6 astetta.

– Etelässä pakkasta voi olla öisin kymmenen astetta, pohjoisessa parikymmentä, sanoo MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Kevät myöhässä etelässä

Torstaina pilvisyys lisääntyy etelässä. Räntä-, lumi- tai vesisateita voi tulla jo torstaina ja perjantaina, mutta laajempi vesisadealue on odotettavissa lauantaina maan etelä- ja keskiosaan. Pohjoisessa sateet tulevat vielä räntänä tai lumena.

– Terminen kevät alkaa maan eteläosassa todennäköisesti viikonloppuna. Tämän hetken ennusteen mukaan ensi viikolla luvassa on lauhaa lounaisvirtausta ja sää lämpenee.

Yöpakkaset ovat kuitenkin edelleen mahdollisia, mutta kovimmat pakkaset hellittävät.

Kevät on etelässä jo muutamia viikkoja myöhässä. Terminen kevät alkaa etelässä keskimäärin maaliskuun loppupuolella, pohjoisessa huhtikuun lopussa. Terminen kevät alkaa, kun vuorokauden keskilämpötila on pysyvästi nollan yläpuolella.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat