Talven pahin lumimyrsky alkaa

Etelä-Suomeen saapuu yöllä voimakas lumimyrsky. Myräkästä uskotaan tulevan koko kuluvan talven pahin myrsky.

- Nyt on ihan kunnon lumimyrsky tulossa. Siinä lunta tulee vaakasuoraan, tuuli on voimakasta, ja mikä pahinta tällä kertaa, on hyvin kovia pakkaslukemia. Aamulla Etelä-Suomessa voi olla parikymmentä astetta pakkasta. Tuulen ja pakkasen yhteisvaikutus on niin kova, että se tuntuu iholla 35 pakkasateelta, jopa kylmemmältä. Samanlaisia, jopa 40 asteen lukemia saattaa olla Lapissa, jossa sen sijaan on tyyni ja selkeä sää, kertoo MTV:n meteorologi Visa Salojärvi.

Viimeisimpien ennusteiden mukaan lumimyrsky rantautuu Suomeen Itämereltä ilta yhdentoista ja puolenyön paikkeilla. Myrsky etenee aluksi Etelä-Suomeen ja lounaisrannikolle, mistä se liikkuu kohti pohjoista.

Teillä karmea ajokeli huomenna

Aamulla koko Etelä-Suomessa sataa lunta.

- Tuuli ja lumisade heikentävät ajokeliä. Pöllyävä lumi vaikeuttaa ajokeli niin, että pahimmassa tapauksessa ei näe edellä ajavan auton perävaloja. Tähän kannattaa ehdottomasti varautua, Salojärvi huomauttaa.

Ajokeli on huono maan etelä- ja keskiosissa Pohjanmaan korkeudelle saakka.

- Ajokeli on huomenna haasteellista ja hermoja vaativaa. Tie on liukas ja näkyvyys erittäin huono. Kova tuuli voi myös heiluttaa liukkaalla tiellä autoa.

Pohjois-Suomessa on sen sijaan normaali talvinen ajokeli.

Lue myös:

Seuraa myrskyn etenemistä Sadetutkasta

Katso Mari Karppisen juttu (Seitsemän uutiset 20.2.2010)

Lue myös:

    Uusimmat