Mainos

Talven influenssakausi alkamassa

Varuskunnissa jyllää a-virus. Varuskuntien jälkeen vuorossa ovat koulut ja päiväkodit.

A-virus on rantautumassa Suomeen. Virus on jo iskenyt varuskuntiin eri puolilla maata. Porin Prikaatia tauti vaivaa niin ankarasti, että varusmiehille määrättiin lomakielto ensi viikonlopuksi.

- Influenssa leviää usein ensin varuskuntiin, sitten ovat vuorossa päiväkodit ja koulut. Tästä tauti saattaa nyt lähteä leviämään koko maahan, kertoo puolustusvoimien epidemologi Heikki Korpela.

Korpelan mukaan viime talven influenssaan sairastuneilla on hyvä mahdollisuus välttää virus, sillä se ei ole paljoa muuntunut.

- Ei voi kuitenkaan kuin arvailla, minkälainen epidemia on tulossa. Virus voi vielä muuntua.

A-virustartuntoja on löydetty varuskunnista eniten tällä viikolla, vaikka tautia on ilmennyt jo tammikuun puolivälistä alkaen. Esimerkiksi Kainuun Prikaatissa tauti alkaa olla jo ohi.

700 varusmiestä kipeänä Säkylässä

Porin Prikaatissa Säkylässä palvelevat varusmiehet ovat lomakiellossa, koska varuskunnassa myllertää ankara influenssaepidemia. Melkein puolet noin 1600 varusmiehestä on jo sairastunut virukseen. Tauti havaittiin tämän viikon maanantaina.

Porin Prikaatin komentaja eversti Markku Nikkilä ei päästä varusmiehiä nyt lomille tartuttamaan kotiväkeään ja läheisiään. Osa sairastuneista ei ole edes käynyt terveysasemalla lomien menettämistä pelätessään, Nikkilä huomauttaa.

Varuskunnan lääkäri KG Kuusisto kertoo, että tauti kestää neljä viisi vuorokautta. Oireita ovat kuume, kurkku- ja lihaskivut ja köhä sekä nuha.

- Varusmiesten kuntoa ei haluttu riskeerata palveluksessa tai lomilla. Sanotaan nyt vaikka niin, että tämä on elämänarvojen pakkopriorisointia, Kuusisto muotoilee.

Tänäaamuna varuskunnan terveysaseman vastaanotolle ilmoittautui noin kaksisataa varusmiestä. Vuodeosastolla ja tilapäistiloissa on hoidossa satakunta potilasta. Iso joukko lievemmin sairastuneista potee omassa punkassaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.