Mainos

Talven influenssa-aalto jäämässä vaisuksi

Influenssatapauksia on ollut huomattavasti vähemmän kuin pahimpina tautitalvina.

Tämän talven influenssa-aalto on jäämässä vaisuksi. Kansanterveyslaitos on rekisteröinyt talven aikana enimmillään neljätoista viikoittaista influenssatapausta koko maassa, kun niitä on pahimpina tautitalvina ollut useita satoja.

Kansanterveyslaitoksen tartuntatautirekisteri perustuu Suomen sairaanhoitopiirien laboratorioissa tehtyihin influenssadiagnooseihin. Huomattava osa influenssatapauksista ei kirjaudu tilastoihin, koska kaikki sairastuneet eivät mene lääkärin. Tilastojen avulla voidaan kuitenkin tehdä vuosivertailuja.

Mikrobiologian ylilääkäri Henrik Jägerroos pitää todennäköisenä, että tämän talven influenssa jää tavallista laimeammaksi. Selvää on, että se on puhjennut tavallista myöhemmin.

- Joskus influenssa puhkeaa reippaasti ennen joulua tai jopa lokakuussa. Tämäntalvinen tauti ei millään ehdi levitä laajaksi epidemiaksi, Lapin keskussairaalassa työskentelevä Jägerroos arvioi.

Viime talven influenssaa Jägerroos kuvailee tämäntalvista vähän rajummaksi mutta lyhytkestoisemmaksi.

- Influenssa-aalto heikkenee kevään myötä ja sammuu viimeistään koulujen loppuessa. Epidemian kesto on tavallisesti 2-3 kuukautta, hän kertoo.

Jägerroosin mukaan liikkeellä oleva influenssavirus ei ole purrut, koska se on samankaltainen kuin aiempina vuosina ja sitä vastaan on kehittynyt immuniteettia. Toisaalta viime syksynä annetut influenssarokotteet ovat purreet hyvin virukseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.