Mainos

Tältä näytti kuuta kirkkaampi tulipallo taivaalla - katso kuva

Suomen yllä saattoi nähdä eilen illalla erikoisen valoilmiön.

Poikkeuksellisen kirkas tulipallo näkyi Etelä-Suomen yllä iltakahdeksan jälkeen, kertoo Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan Tähdet ja avaruus-lehti. Ilmiö kesti joitakin sekunteja. Ursa kertoo saaneensa tulipallosta välittömästi useita kymmeniä havaintoja.

– Myös Mikkelissä ihmiset olivat eilen illalla nähneet tämän näyttävän tulipallon ja raportoineet havaintonsa Ursaan sekä myös paikallisyhdistykseen Mikkelin Ursaan. On ollut kyllä todella hyvää onnea, kun taivas suostui juuri sopivalla hetkellä selkenemään ja saatiin kuvattua automaattikamerallamme noin upea tulipallo. Muuten koko yö oli pääasiallisesti melko pilvistä Mikkelissä, kertoo Aki Taavitsainen Mikkelin Ursasta.

Ursan mukaan tulipallo vaikuttaa syttyneen Suomenlahden yllä ja lentäneen lähes vaakatasossa Tampereen ja Porin väliselle alueelle asti.

Ilmiön kirkkaus oli suurempi kuin Kuun. Useat ilmiön havainneet kertoivat, että tulipallosta irtosi kappale tai kappaleita, jotka hiipuivat noin sekunnin jälkeen.

MTV3:n Uutisten lukijat ovat raportoineet tulipallohavainnoista muun muassa Kouvolasta, Mikkelistä ja Forssan lähettyviltä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.