Mainos

Tältä näyttävät harvinaiset seitsikkovauvat - katso video

Egyptissä ilman hedelmöityshoitoja syntynyt harvinainen seitsikko on esitelty tänään maailmalle. Kolme tyttöä ja neljä poikaa syntyivät viime lauantaina keisarinleikkauksella Alexandrian sairaalassa.

Vauvat ovat vielä keskoskaapeissa sairaalassa, mutta he voivat lääkärien mukaan hyvin. Myös äiti voi hyvin.

Lasten äiti, 27-vuotias Ghazala Khamis kertoi tiedotusvälineille tänään, että perhe tulee tarvitsemaan apua lasten ruokkimisessa, vaatettamisessa ja kouluttamisessa. Perheessä on jo ennestään kolme 7-11 -vuotiasta tytärtä. Perhe asuu Beheiran alueella Niilin suistossa, jossa on perinteisesti arvostettu enemmän poikalapsia kuin tyttölapsia.

Vauvojen äiti toivoo, että hänellä olisi asunto lähempänä sairaalaa ja lääkäreitä.

- Lasteni isä on maataloustyöntekijä, joten minulla ei ole kotona ketään auttamassa vauvojen hoidossa.

Myös isä on ilmoittanut haluavansa lapsilleen hyvän koulutuksen ja hyvän toimeentulon. Isän mukaan Egyptin terveysministeri on luvannut seitsikolle ilmaista maitoa ja vaippoja kahden vuoden ajan. mutta hänkin on huolissaan yhteensä 10 lapsen ruokkimisesta ja kouluttamisesta.

Äidin veli on kertonut tiedotusvälineille, että lasten isällä on töitä vain 1-2 päivänä viikossa ja että tämä ansaitsee vain vajaa 3 euroa viikossa.

- Lasten syntymä on ihme, koska äiti ei ole saanut minkäänlaista hormonihoitoa, kommentoi viime lauantaista keisarinleikkausta johtanut gynekologi Ahmed Salam.

Kaikki lapset painoivat syntyessään 1,5-2 kiloa. He syntyivät 6 viikkoa etuajassa.

Egyptin väkiluku on kolminkertaistunut vuodesta 1952 ja on viimeisimmän väestölaskennan mukaan 76 miljoonaa. Tänä kesänä maan hallitus käynnisti kampanjan tiedottaakseen kansalaisille, mitä kielteisiä vaikutuksia jatkuvalla väestönkasvulla on. Presidentti Hosni Mubarakin mukaan räjähdysmäinen väestönkasvu on syynä esimerkiksi köyhyyteen ja asunto-ongelmiin.

(MTV3-APTN-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.