Tältä näyttää syksyn sieni- ja marjasato

MTV3 Uutisten haastattelema Metsäntutkimuslaitoksen vanhempi tutkija Kauko Salo kertoo, mitä metsistä kannattaa etsiä ja milloin.

Jos tahtoo poimia mustikoita, metsään kannattaa mennä parin viikon sisällä. Metsäntutkimuslaitoksen vanhempi tutkija Kauko Salo kertoo, että mustikkasato on tänä vuonna runsas.

– Mustikkasato on valtakunnallisesti keskiarvojen yläpuolella. Sato voi nousta hyvinkin jopa 25–30 kiloon hehtaarilta. Ne ovat suuria lukuja, kun viime vuonna parhaat sadot olivat 10 kilon nurkilla hehtaaria kohti.

Puolukka on vielä kypsymisvaiheessa. Sato ei näytä kärsivän viimevuotiseen tapaan kuivuudesta.

– Puolukkasato näyttää nyt kohtuulliselta, sillä heinäkuussa tuli onneksi reippaasti ukkoskuuroja kuumista ilmoista huolimatta. Paikoin puolukasta saattaa tulla yhtä hyvää satoa kuin mustikaltakin.

Näitä löytyy nyt:

mustikat

villivadelmat

hillat

Parin viikon päästä:

puolukat

Syyskuussa:

isokarpalot

Sienet janoavat sadetta

Sienitilanne on tänä vuonna kirjava, arvioi Metsäntutkimuslaitoksen vanhempi tutkija Kauko Salo. Satovaihtelut ovat Salon mukaan olleet viime vuosina suuria.

– Sienestyskausi on vasta päässyt alkamaan. Kuivuus on jonkin verran vaivannut itiötuotantoa, joten aloitus myöhästyy vähän. Alueelliset erot tulevat olemaan suuria.

Näitä saattaa löytyä nyt:

haperot

kantarellit

punikkitatit

herkkutatit

rouskut (hyvin vähän)

Tulossa myöhäissyksyllä

suppilovahverot

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja