Mainos

Taloyhtiöiden hoitokustannukset saattavat nousta

Taloyhtiöiden vastikkeet saattavat nousta kiinteistöveron mahdollisen korotuksen takia.

Taloyhtiöille kaatuu kustannuksia joka suunnasta: korjauskulut ovat nousseet vuodessa 24 prosenttia, lämmitys kallistuu, kiinteistönhoidon palkat nousevat.

MTV3:n uutisten mukaan Helsingissä useita kiinteistöjä omistava Antti Arjanne patistaa taloyhtiöitä hoitamaan asioitaan ajoissa, eikä viime tipassa. Hallituksen puheenjohtaja Antti Arjanne:

- Mitä enemmän pääsee etukäteen hoitamaan ja tilaamaan asioita, sen parempi. Sama koskee jätehuoltoa ja energiakin on hyvä kilpailuttaa. Taloyhtiöt, joissa asioita hoidetaan laiskanpulskeasti, niin osakkaat maksavat siitä laiskanpulskeudesta.

Kiinteistöliitto arvioi, että taloyhtiöiden hoitovastikkeet nousevat ensi vuonna jopa kuusi prosenttia. Se on yli kaksi kertaa enemmän kuin muiden kuluttajahintojen nousu.

Pelkona on vielä, että kunnat ryhtyvät korottamaan kiinteistöveroprosenttejaan kalliin palkkaratkaisun takia. Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen:

- Kun nyt kuntasektorin palkkataso alkaa selvitä, niin kunnanisät ja -äidit joutuvat miettimään miten ne rahoitetaan. Ja on olemassa uhka siitä, että kiinteistöveroja tultaisiin käyttämään keinona tasapainottaa kuntien budjetteja.

Asuntoministeri toivoo rakennusalan tarttuvan rohkeasti uusiin menetelmiin, jotta korjauskulut pysyisivät kurissa.Asuntoministeri Jan Vapaavuori:

- Markkinat ottaisivat todesta tähän liittyvän tuotekehitys ja tutkimustyön siten, että prosesseista saataisiin nopeampia ja halvempia. Meillähän on jo esimerkkejä putkiremonttien suhteen, että sillä alalla luodaan uusia menetelmiä, jotka tekevät näistä korjauksista nopeampia ja toivottavasti ja todennäköisesti myös halvempia.

Monet putkiremontit läpi vienyt kokenut kiinteistönomistaja kannustaa taloyhtiöitä tutkimaan eri vaihtoehtoja. Antti Arjanne:

- Putkiremonteissa pinnoittaminen ei kaikkiin tapauksiin sovi, mutta olisi tärkeää suunnitella, että ne missä se on mahdollista, se on yksi tekijä joka alentaa kustannuksia.

Lisää asumiskustannuksia tuo hoitokulujen kallistumisen lisäksi asuntolainojen korkojen voimakas nousu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.