Mainos

Taloyhtiöiden antenniverkkojen kunnostuksessa tulossa kiire

Kiinteistöliitto aloittanut valtakunnallisen tiedotuskampanjan tietoliikenneuudistuksista.

-

Suomen kiinteistöliitto kiirehtii taloyhtiöitä selvittämään yhteisantenniverkkojen kunnon. Liiton mukaan ennen 1990-lukua rakennetuissa taloissa tarvitaan jakoverkon kunnostus, jos asunnoissa halutaan katsella digitaalisia televisiolähetyksiä ja käyttää nopeita Internet-yhteyksiä kaapeliverkon kautta.

Kiinteistöliitto on aloittanut yhdessä Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton ja Satelliitti- ja antenniliiton kanssa tiedotuskampanjan siitä, mitä muutoksia uudet palvelut aiheuttavat taloyhtiöissä. Seminaarikiertue lähti tänään liikkeelle Jyväskylästä. Vuoden mittaan liitot järjestävät vastaavanlaisia seminaareja parillakymmenellä paikkakunnalla.

Satelliitti- ja antenniliiton SANT:n puheenjohtaja Raimo Perämaa arvioi, että yhteisantennia käyttävistä yhtiöistä vasta 10-15 prosenttia on hoitanut verkkonsa digikelpoiseksi. Jäljellä oleva kunnostusurakka koskee noin 36 000 taloyhtiötä. Perämaan mukaan taloyhtiöiden pitäisi tehdä tilaukset asennustöistä pikapuolin, jotta antenniverkot ehditään laittaa kuntoon vuosiksi 2006 ja 2007. Suomessa siirrytään yksinomaan digitaalisiin televisiolähetyksiin elokuussa 2007, jos viestintäviraston työryhmän esittämä aikamäärä vahvistetaan muutoksitta.

Kiinteistöliiton mukaan yhteisantennitalot tarvitsevat digikanavien katseluun vahvistinlaitteet, joiden kustannukset ovat tyypillisimmillään noin 500-800 euroa taloyhtiötä kohti. Lisäksi jakoverkon tulee olla riittävän suorituskykyinen. Vanhoissa taloissa jakoverkon kunnostuksen kustannukset ovat 60-100 euroa huoneistolta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.