Mainos

Talousvesi on keitettävä Tyrnävällä

Talousvesi on keitettävä Tyrnävällä vedestä löytyneiden bakteerien takia.

Veden keittokehoitus koskee Tyrnävän kunnan noin 1900 taloutta, lukuun ottamatta entisen Temmeksen aluetta. Kaikki ruoka- ja juomavesi on keitettävä 5–10 minuuttia.

Epäilyt talousveden saastumisesta alkoivat maanantaina, kun Kukkolanvaaran vedenottamosta lähtevästä vedestä otetussa vesinäytteessä todettiin Escherichia coli -bakteeri. Samana päivänä verkostosta otetut näytteet olivat puhtaat.

Keskiviikkona otetuissa uusintanäytteissä todettiin lähtevässä vedessä sekä verkostovesinäytteessä koliformisia bakteereita ja E-coli -bakteeri. Kukkolanvaaran vedenottamo on otettu pois käytöstä 12. kesäkuuta 2013. Bakteereiden epäillään olevan peräisin pintavedestä, jota on päässyt vedenottamoon. Ecsherichia colin esiintyminen juomavedessä on merkki ulosteperäisestä saastumisesta, joten vedessä saattaa olla myös tautia aiheuttavia bakteereita ja viruksia.

Vesilaitos on käynnistänyt verkoston huuhtelut, minkä johdosta vesijohtoverkon paine voi olla normaalia heikompi. Paineenvaihteluiden johdosta vedessä voi esiintyä myös saostumia. Tyrnävän Vesihuolto Oy järjestää varaveden noutopisteen ensimmäisenä osoitteeseen Kunnankuja 4, entinen paloaseman halli, josta voi tarvittaessa käydä hakemassa talousvettä omaan astiaan.

Veden keittokehotus on voimassa ainakin torstaihin 20. kesäkuuta 2013 kello 16 saakka, jolloin viimeistään annetaan uusi tiedote.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.