Mainos

Talousvaliokunta äänesti Fennovoima-luvasta

Eduskunnan talousvaliokunta puoltaa hallituksen periaatepäätöstä Fennovoiman ydinvoimaluvasta.

Valiokunta katsoo että Suomeen tarvitaan lisäydinvoimaa, koska omavaraisuutta halutaan parantaa, hiilivoimaloita suljetaan ja sähkön kulutuksen odotetaan kasvavan.

Päätös syntyi äänin 14-2. Vastaan äänestivät vihreiden Johanna Karimäki ja keskustan Antti Kaikkonen.

Valiokunnan mietinnössä todetaan, että saadun selvityksen perusteella laitostoimittaja Rosatomin sitoutuneisuutta hankkeeseen ei ole aihetta epäillä. Vähemmistöomistajana sillä on valiokunnan mukaan myös taloudellinen intressi saada laitos tuottavaan toimintaan ja turvata sen polttoaineensaanti.

Talousvaliokunta pitää erittäin tärkeänä, että vähintään 60 prosenttia Fennovoiman omistuksesta on EU- tai ETA-alueen toimijoilla. Valiokunnan puheenjohtaja Mauri Pekkarinen (kesk.) sanoo, että yrityksen täytyy kyetä osoittamaan tämä rakennuslupahakemuksen jättövaiheessa. Rakennuslupaa on haettava ensi kesäkuun loppuun mennessä.

Koko eduskunta käsittelee valiokunnan mietintöä ensi viikolla. Fennovoiman ydinvoimaluvasta äänestetään eduskunnassa ensi viikon perjantaina. Ydinvoima-asioista äänestetään eduskunnassa niin sanotusti omantunnonkysymyksenä ilman ryhmäkuria.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.