Talousvaliokunnan puheenjohtaja kroatialaisyhtiöstä: Ei pitäisi olla mitään salattavaa

Kroatialaisen Migrit Solarna Energija-yhtiön omistuksen selvittäminen ei ole vaikeaa, talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps) arvioi. Hänen mukaansa yhtiöltä pitää kysyä omistuspohjasta, eikä heillä pitäisi olla mitään salattavaa.

– Yhtiöiden omistus voidaan helpostikin selvittää. En epäile, etteikö yhtiöstä tule vastauksia, Turunen sanoo.

Turusen mukaan yhtiön omistuspohja ja päätösvalta ratkaisevat sen hyväksynnän, eikä kroatialaisyhtiön rahoittajilla ole merkitystä. Migrit Solarna Energija-yhtiön omistus Fennovoiman ydinvoimahankkeessa julkaistiin tiistaina. Kroatialaisyhtiön osuus Fennovoimasta on yhdeksän prosenttia.

Turusen mukaan kroatialaisyhtiössä hyvää on sen toimiminen energiayhtiönä. Hieman outona hän pitää yhtiön aurinkoenergiataustaa ja pientä kokoa.

– Jossain vaiheessa Microsoftkin on ollut pieni yhtiö, joten en vielä nimittelisi yhtiötä bulvaaniksi, Turunen sanoo.

Turunen sanoo olleensa aina Fennovoima-hankkeen kriittinen kannattaja. Kun eduskunta äänesti joulukuussa Fennovoiman periaatelupapäätöksestä, hän istui salissa, mutta ei ehtinyt äänestää ajoissa.

– Piti olla tarkkana, oliko kyse Fennovoiman äänestyksestä. Aloin tarkistamaan asiaa äänestyslistasta ja hieman myöhästyin. Olisin kannattanut hanketta, Turunen sanoo.

Maaliskuussa 2014 Turunen sanoi, että Fennovoima ei edes tarvitse uutta periaatepäätöstä eduskunnasta. Kuitenkin viime syyskuun lopulla hän tviittasi, että ei kannata Fennovoiman hanketta eikä suosittele sitä ryhmälleen.  

Lue myös:

    Uusimmat