Mainos

Talousvaikuttajat vaativat kehitysavun lisäämistä

Jo Suomen kansainvälisen maineen kannalta on tärkeää, että kehitysapu nostetaan 0,7 prosentin tasolle, muistuttavat yristysjohtajat vetoomuksessaan.

Joukko talouselämän vaikuttajia vetoaa hallitusneuvottelijoihin kehitysyhteistyömäärärahojen nostamiseksi 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Allekirjoittajien mielestä kehitysmaihin syntyvät markkinat ovat tärkeitä Suomen taloudelle.

Allekirjoittajina ovat muun muassa Outokummun toimitusjohtaja Juha Rantanen, Kemiran toimitusjohtaja Lasse Kurkilahti, Koneen toimitusjohtaja Matti Alahuhta, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Martti Mäenpää sekä hallitusammattilainen Sari Baldauf. Vetoomus julkaistiin ilmoituksina Kauppalehdessä ja Taloussanomissa.

Talouselämän vaikuttajien mielestä Suomi on hyötynyt suuresti globalisaatiosta. Köyhyys, epidemiat, konfliktit ja kansainvälisen talouden epätasapaino ovat riski maailmantalouden kehitykselle.

- Laadukkaalla kehitysyhteistyöllä voidaan vaikuttaa näihin riskeihin pitkäjänteisesti, allekirjoittajat perustelevat.

Vetoomuksen mukaan kehitysavulla luodaan vakautta ja autetaan markkinoiden syntymistä, jossa yrittäjyys, talouden vakauttaminen ja taloudellinen kasvu sekä oikeudenmukaisuus ovat mahdollisia.

Suomen kansainväliseen maineen ja talouselämän menestyksen kannalta on tärkeää, että Suomi pitää tällä hallituskaudella tavoitteesta nostaa kehitysapu 0,7 prosentin tasolle, allekirjoittajat vaativat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.