Mainos

Talousuudistuksesta toinen voitto Obaman sisäpolitiikalle

Yhdysvalloissa presidentti Barack Obaman historiallinen talousuudistus etenee kongressissa. Senaatti on hyväksynyt esityksen, joka kiristäisi pankkien ja muiden rahoituslaitosten valvontaa.

Obaman tavoitteena on lisätä pankkien vastuuta, jotta toissa vuoden talouskriisi ei toistuisi. Uudistus on merkittävin finanssialan remontti sitten 1930-luvun suuren laman.

Lain läpimeno on Obamalle jo toinen merkittävä saavutus sisäpolitiikassa. Terveydenhuoltouudistus hyväksyttiin maaliskuussa.

Uudistuksen tarkoituksena on estää Wall Streetin investointipankkien ajautuminen uudestaan romahduksen partaalle. Se helpottaa taloudellisten riskien tunnistamista ja suurten rahoituslaitosten purkamista.

Presidentti Obama sanoi, että uudistus estää rahoituslaitoksia kasvamasta liian suuriksi, millä estetään vakuutusyhtiö ja rahoitusalan toimija AIG:n kaltaisten tapausten uusiutuminen.

USA:n keskuspankki myönsi maan valtiovarainministeriön luvalla ongelmiin ajautuneelle AIG:lle 85 miljardin dollarin hätäluoton syyskuussa 2008.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.