Mainos

Taloustutkimus: Uudenmaan paikkajako ei ole kiveen hakattu

Uudenmaan vaalipiiri on kohtaamassa melkoisen myllerryksen huhtikuun eduskuntavaaleissa. MTV3:n ja Suomen Lehtiyhtymän pääkaupunkiseudun lehtien teettämän tutkimuksen mukaan perussuomalaiset on rynnimässä vaalipiirin toisiksi suosituimmaksi puolueeksi. Viime vaaleissa kaksi edustajapaikkaa saanut puolue on lisäämässä paikkamääräänsä seitsemään.

- Aikamoinen vallankumous on nyt kytemässä. Maan suurimpana vaalipiirinä Uusimaa heijastelee melko hyvin koko maan tilannetta, kuvaa tutkimusjohtaja Jari Pajunen tutkimuksen toteuttaneesta Taloustutkimuksesta

Tutkimuksessa arvioitiin myös sitä, ketkä ehdokkaista todennäköisimmin pääsevät läpi ja ketkä tippuvat eduskunnasta. Tutkimus tehtiin helmikuussa ja siksi se ei välttämättä kerro lopullista totuutta huhtikuun tilanteesta.

- Ehdokkaiden kampanjat eivät vielä ole alkaneet, joten tutuimmat ehdokkaat keräävät helpommin kannatusta. Lisäksi moni haastateltu osasi kertoa oman puoluekantansa, muttei vielä osannut nimetä ehdokastaan, Pajunen sanoo.

Pajusen mukaan tilanne puolueiden viimeisistä paikoista taistelevien ehdokkaiden välillä voi muuttua helposti, sillä erot ovat hyvin pieniä. Puolueiden varmimmat läpimenijät erottuvat joukosta kuitenkin selvästi.

Lue tästä, miltä puoluekannatusluvut näyttävät Uudellamaalla:

Tästä selviää se, ketkä ovat pääsemässä läpi Uudeltamaalta ja ketkä taas eivät:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.