Mainos

Talousteema seuraa Säätytalolta SuomiAreenalle Poriin

MTV3:n ja Porin kaupungin järjestämä SuomiAreena kokoaa satoja vaikutusvaltaisia puhujia jo kuudetta kertaa heinäkuiseen Poriin. Kaikille avoimia keskustelutilaisuuksia on 90. Tänä kesänä erityisesti Suomen ja suomalaisten taloustilanne puhuttaa.

Keskeinen kysymys on, mistä ja miten Suomi tienaa leipänsä tulevaisuudessa Nokian viimeviikkoisen romahduksen ja metsäteollisuuden Etelä-Amerikkaan siirtymisen jälkeen.

Esimerkiksi Ajetaanko teollisuutta Suomessa alas? -keskustelutilaisuuteen on lupautunut Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen ja Kahtia jakautuva Suomi - voivatko vapaaehtoiset auttaa hyvinvointivaltion kriisissä? -keskusteluun sosiaalioikeuden professori Pentti Arajärvi. Angry Birds -pelin kehittäneen Rovio Oy:n toimitusjohtaja, kansainvälisestikin kiinnostava Peter Vesterbacka on lupautunut sekä yrittäjyys- että USA-keskusteluun.

Yhteiskunnan tulevaisuus kiinnostaa kesälläkin

Ohjelmistosta vastaava tuottaja Heli Uusimaa on tyytyväinen arvovaltaisiin vieraisiin ja koko viikon keskusteluaiheisiin.

- Ihmiset ovat kesähelteelläkin kiinnostuneita yhteiskunnallisista asioista. Kesä luo kuitenkin tärkeille ja vakavillekin aiheille rennon ilmapiirin.

Suomalaisen teollisuuden tulevaisuuden näkymiä käydään läpi myös mm. Talouselämä-lehden, Lassila & Tikanojan, Perheyritysten liiton ja Yrittäjänaisten tilaisuuksissa. Ihmisten eläkkeistä ja maltillisesta taloudenpidosta puhutaan mm. Finanssialan keskusliiton, Kirkon diakonia- ja yhteiskuntatyön ja SAK:n järjestämissä keskusteluissa.

Paikalle odotetaan myös YK:n pääsihteeriä

Poriin odotetaan keskustelijaksi myös YK:n pääsihteeriä Ban Ki-Moonia. Hänen, tasavallan presidentti Tarja Halosen ja Nokian ja Shellin hallitusten puheenjohtajan Jorma Ollilan keskusteluaihe on kestävä kehitys. (linkki tähän ko. juttuun) Presidentti Martti Ahtisaari keskustelee egyptiläisen poliittisen aktivistin Esraa Abdel Fattahin kanssa Pohjois-Afrikan keväisestä demokratialiikkeestä otsikolla Arab Spring, Late Frost - and Big Thaw Insight into the Turmoil of the Arab World.

Muita aiheita ovat esimerkiksi eurokriisi, harmaa talous, Suomen satamien määrä, maahanmuuttajien vaikutus suomalaiseen kirjallisuuteen, maailman ruokahuolto, naisiin kohdistuva väkivalta, itseään tuhoava huippu-urheilu ja pop-musiikin kansanterveydellinen vaikutus.

Perinteiseen tapaan hallitus ja oppositio kohtaavat televisioitavassa kesäväittelyssä. Kansalaistori, jossa järjestöt ja yritykset esittelevät toimintaansa, on avoinna Porin ydinkeskustassa keskiviikosta perjantaihin. Torilla on tänä kesänä ennätysmäärä osanottajia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.