Taloussanomat: Tämän ammatin tuloissa suurimmat erot

Tilastokeskuksen julkaiseman tilaston mukaan suurimmat tuloerot löytyvät korkeapalkkaisista ammateista. Pienimmät tuloerot on vastaavasti matalapalkka-ammateissa.

Taloussanomien julkaiseman tuloerotilaston ylivoimaisena ykkösenä tuloeroissa ovat urheilijat. Siinä missä alin kymmenys urheilijoista tienasi vain noin 1 670 euroa kuussa, tienasi ylin kymmenys urheilijoista jopa 12 380 euroa kuussa.

Tilastokeskuksen yksityisen sektorin kuukausipalkkaisten työntekijöiden tuloeroja käsittelevien tilastojen mukaan tuloerotilastojen kärjessä on etenkin johtajia, lääkäreitä, kiinteistönvälittäjiä, asianajajia ja finanssialan asiantuntijoita. Esimerkiksi järjestöjen johtajat voivat saada enimmillään jopa 10 000 euroa kuussa, kun taas pienimmillään palkka voi jäädä vain 3000 euron kieppeille.

Pienimmät tuloerot sen sijaan löytyvät Tilastokeskuksen mukaan matalapalkka-ammateista, joista tuloerot ovat pienimpiä seurakuntatyöntekijöillä. Muita pienen tuloeron ammatteja olivat muun muassa kirjastotyöntekijät, puutarha- ja pesulatyöntekijät, lastenhoitajat, lastentarhanopettajat, kahvila- ja baarityöntekijat, toimistosihteerit, konepuusepät ja hyllyjen täyttäjät.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja