Mainos

Taloussanomat: Ruoka kallistui Virossa rajusti

Ruoka on Virossa nyt 11 prosenttia kalliimpaa kuin vuosi sitten, kertoo Taloussanomat. Euron tulo ei nostanut hintoja, mutta maailmanmarkkinahintojen ja satovaihteluiden muutokset näkyvät yksittäisten tuoteryhmien kuluttajahinnoissa rajusti.

Omenat ovat kallistuneet Virossa 47 prosenttia ja kahvi 41 prosenttia. Myös keittiövihannekset, maito ja peruna ovat kallistuneet. Peruselintarvikkeiden hinnannousu tekee suuren loven etenkin vähävaraisimpien kotitalouksien kukkaroon.

Viron tilastokeskuksen mukaan kaikkien kuluttajahintojen muutos oli tammikuusta 2010 tammikuuhun 2011 5,3 prosenttia. Joulukuusta 2010 tammikuuhun 2011 hinnat eivät nousseet eivätkä laskeneet.

Tilastokeskus raportoi, että Viron euroon siirtymisestä ja pyöristyksistä on aiheutunut hinnanmuutoksia, jotka vaihtelevat välillä -0,2-0,2 prosenttia.

Suomalaisturistien suosimat palvelut ja ostokset kallistuivat vuodessa yleistä hintatasoa hitaammin. Alkoholin hinta nousi 5,2 prosenttia, liikenteen hinnat 5,0 prosenttia ja vaatteiden ja kenkien 3,8 prosenttia. Hotelli- ja ravintolapalveluissa hintojen nousu oli 2,4 prosenttia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.