Mainos

Taloussanomat: Kreikka-asiakirjoja vielä julkistamatta

Valtiovarainministeriö ei ole julkistanut kaikkia Kreikka-vakuuksiin liittyviä asiakirjoja, vaikka korkein hallinto-oikeus on määrännyt kaikki asiakirjat julkisiksi. Asiasta uutisoi Taloussanomat.

Taloussanomien selvityksen mukaan ministeriöllä on vielä julkistamatta arviolta 25 vakuusjärjestelyyn olennaisesti liittyvää asiakirjaa.

Valtiovarainministeriön mukaan puuttuvat Kreikka-asiakirjat ovat tekstiltään identtisiä aiemmin julkistettujen kanssa. Ministeriöstä kerrotaan kuitenkin samalla STT:lle, että sitoumusprosenteissa voi olla eroja.

Korkein hallinto-oikeus päätti aiemmin tässä kuussa, että Kreikka-asiakirjat ovat julkisia pankkien tunnistetietoja lukuun ottamatta. Ministeriö julkaisi sen jälkeen asiakirjoja kotisivuillaan.

Taloussanomat kertoo, että julkistamatta on muun muassa sopimusasiakirjojen täsmentäviä liite- ja oheisasiakirjoja, jotka sisältävät osan vakuusjärjestelyn tärkeimmistä tiedoista kuten rahasummista.

Taloussanomat kirjoittaa, että Suomen ja Kreikan välillä laadittu sopimus vakuusjärjestelystä on sekin julkistamatta, jos sellaista ylipäätään on olemassa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.