Mainos

Talousrikosjuttuihin toivotaan lisää valituslupia

Talousrikosjuttuihin keskittyvien kurssien kouluttajana toimiva professori Raimo Lahti toivoo lisää valituslupia vaikeissa talousrikosjutuissa. Helsingin yliopistosssa työskentelevä Lahti perää linjanvetoa todistelukysymyksissä, jotta oikeuskäytäntö yhdenmukaistuisi.

Lahti toivoo, ettei korkein oikeus rajoittaisi valitusoikeutta pelkästään oikeudellisiin kysymyksiin, vaan voisi suurissa talousrikosjutuissa ottaa harkittavakseen myös todistelun. Lahti on tällä viikolla perehdyttänyt tuomarikuntaa kirjanpito- ja velallisen rikoksiin oikeusministeriön ja Helsingin yliopiston kurssilla Lahdessa.

Kurssien kouluttajat muistuttavat myös talousrikosten kansantaloudellisesta ulottuvuudesta. Vuosikymmenen alussa arvioitiin talousrikosten tuottamien vahinkojen määräksi kolme prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta.

Kurssituksen arvellaan parantaneen talousrikoksista annettuja päätöksiä. Perustelut ovat entistä syvempiä, riittävämpiä ja läpinäkyvämpiä ja jutuissa käytetään täsmällisiä taloudellisia termejä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.