Talousrikosjuttuihin toivotaan lisää valituslupia

Talousrikosjuttuihin keskittyvien kurssien kouluttajana toimiva professori Raimo Lahti toivoo lisää valituslupia vaikeissa talousrikosjutuissa. Helsingin yliopistosssa työskentelevä Lahti perää linjanvetoa todistelukysymyksissä, jotta oikeuskäytäntö yhdenmukaistuisi.

Lahti toivoo, ettei korkein oikeus rajoittaisi valitusoikeutta pelkästään oikeudellisiin kysymyksiin, vaan voisi suurissa talousrikosjutuissa ottaa harkittavakseen myös todistelun. Lahti on tällä viikolla perehdyttänyt tuomarikuntaa kirjanpito- ja velallisen rikoksiin oikeusministeriön ja Helsingin yliopiston kurssilla Lahdessa.

Kurssien kouluttajat muistuttavat myös talousrikosten kansantaloudellisesta ulottuvuudesta. Vuosikymmenen alussa arvioitiin talousrikosten tuottamien vahinkojen määräksi kolme prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta.

Kurssituksen arvellaan parantaneen talousrikoksista annettuja päätöksiä. Perustelut ovat entistä syvempiä, riittävämpiä ja läpinäkyvämpiä ja jutuissa käytetään täsmällisiä taloudellisia termejä.

Lue myös:

    Uusimmat