Mainos

Talousrikokset kasvussa Virossa

Talousrikosten määrä on kovassa kasvussa Virossa - poliisin tietoon tulleiden veropetosten määrä on noussut vuodessa kolminkertaiseksi. Saadakseen rikolliset entistä paremmin kiinni, Viron verovirasto ja poliisi perustavat yhteisen petosryhmän verorikoksia selvittämään.

Tallinnan kapeiden katujen autokanta on muuttunut nopeasti Ladoista Mersuiksi ja muiksi loistoautoiksi. Juuri kalliiden autojen määrää pidetäänkin hyvänä osoituksena paitsi talouskasvusta myös veropetoksista. Raha liikkuu yritysten välillä usein ilman kuitteja tai kuitit ovat väärennettyjä.

Virossa niin sanotut kovat rikokset vähenevät. Sen sijaan talousrikokset, kuten veropetokset, salakuljetus ja rahanpesu lisääntyvät. Tosin tilastoissa veronkierron nousu johtuu myös siitä, että yhä useampi veronkiertäjä jää kiinni.

Poliisin arvion mukaan alkuvuonna selvitettyjen veropetosten arvo on 500 miljoonaa kruunua eli 200 miljoonaa markkaa. Määrä on neljä prosenttia koko valtion vuosibudjetista. Petoksia selvitettäneen jatkossa yhä enemmän, sillä poliisi ja veroviranomaiset ovat päättäneet ryhtyä yhdessä tutkimaan veropetoksia.
(MTV3/Pertti Nyberg)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.