Mainos

Talousneuvottelut päättyivät lyhyeen Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman on tarkoitus jatkaa talousneuvotteluja republikaanien kanssa tänään. Osapuolet neuvottelivat myös viime yönä Suomen aikaa, mutta keskustelut katkesivat jo reilun tunnin jälkeen.

Demokraattilähde kertoo Obaman toistaneen eilisillan neuvotteluissa vaatimuksensa muun muassa siitä, että rikkaiden verotusta kiristettäisiin.

Paine sopuun on kova, sillä maa saavuttaa nykyisen velkakattonsa ensi kuussa. Jos Yhdysvallat ei voi hoitaa velkojaan, seuraukset ovat maailmanlaajuiset. Obama teki reilun tunnin kestäneiden neuvottelujen aikana selväksi, että päättäjät kisaavat aikaa vastaan.

Demokraatit ajavat budjettialijäämän supistamisesta neljällä miljoonalla dollarilla, kun taas republikaanit ovat sanoneet torjuvansa kaavailut ja tähtäävät puolet pienempään summaan. Heidän mielestään lisävelka on rahoitettava säästämällä liittovaltion menoista.

Demokraatit taas haluaisivat korottaa rikkaimpien veroja, mutta eivät ole lämmenneet ajatukselle leikkauksista köyhien ja sairaiden etuuksiin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.