Mainos

Talousneuvosto: Verotus uudistettava

Verojärjestelmää pitää uudistaa työllisyyttä edistäväksi, ehdottaa talousneuvoston verotyöryhmä tänään jätettämässään raportissa.

-

Pääministeri Paavo Lipposen johtaman talousneuvoston verotyöryhmä esittää, että verojärjestelmää uudistetaan työllisyyttä edistäväksi. Verotuksen vaikutuksen tuloerojen pitää kuitenkin vastata kansalaisten oikeustajua. Työryhmän mielestä on jatkettava keskimääräisen työtuloverotuksen alentamista, painottaen pienituloisten veronkevennyksiä. Lisäksi olisi harkittava alennuksia matalapalkkaisten työnantajamaksuihin.

Työryhmä esittää palkansaajien verotuksen kevennystä pienin askelin.

Työryhmän sihteeri, Seppo Leppänen, valtioneuvoston kansliasta.

- Tietenkään mitään äkkirysäystä ei voi tehdä, vaan se on asteittaista toimintaa. Täytyy muistaa, että veroilla rahoitetaan julkisen sektorin toiminta. Mutta voi sanoa, että tavallisen palkansaajan verotus kevenee vuosien 2005-2006 jälkeen sadalla eurolla kuukaudessa. Jos näin hyvä alennus saadaan, niin se on jo aika iso, sanoo työryhmän sihteeri Seppo Leppänen.

Talousneuvoston työryhmä muistuttaa myös, että Suomen on varauduttava kansainväliseen verokilpailuun. Kilpailu lisää paineita laskea alkoholin ja tupakan valmisteveroja ja yritysverotusta, sekä lieventää ansiotuloverotuksen progressiota.

Työryhmä ehdottaa myös, että osinkotulojen verottamista harkittaisiin. Samaa asiaa ajoi myös valtiovarainministeriön virkamiestyöryhmä viime perjantaina julkistetussa mietinnössään.
(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 13.11.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.