Mainos

Talousnäkymät heikentyvät edelleen

Suomen talousnäkymät ovat heikentyneet jälleen. Ennustetta jouduttiin korjaamaan arvioitua matalamman viennin kasvun takia. Työllisyys on kuitenkin kehittynyt lähes aiempien arvioiden mukaisesti.

Talousnäkymät ovat edelleen heikentyneet keväällä laaditun arvion jälkeen. Valtiovarainministeri Sauli Niinistö ja ministeriön johto aloittivat tänään ensi vuoden talousarvioehdotuksen käsittelyn tarkastelemalla talouden tilaa ja näkymiä.

Kuluvan vuoden alkupuoliskolla talouskasvu on selvästi hidastunut teollisuustuotannon kasvuvauhdin hiipumisen myötä. Suomen viennin kannalta tärkeiden maiden talouskehitys on osoittautumassa aiemmin arvioitua heikommaksi. Kokonaistuotannon tämän vuoden kasvuarviota onkin alennettu loppukevään 3,7 prosentista 2,7 prosenttiin ja ensi vuoden kasvuarviota 3 prosentista 2,5 prosenttiin.

Ennusteen korjaus johtuu lähes yksinomaan arvioitua matalammasta viennin kasvusta. Vaikka viennin kasvu hidastuu, kotimainen kysyntä ja työllisyys ovat kehittymässä lähes aiemmin arvioidun mukaisesti. Työttömyys- asteen arvioidaan alenevan tänä vuonna vielä prosenttiyksiköllä 9,0 prosenttiin (aiempi arvio 8,9 %). Ensi vuoden työttömyysasteeksi arvioidaan nyt 8,8 prosenttia, kun aiempi arvio oli 8,5 prosenttia. Kevään arvioita inflaation hidastumisesta vajaaseen kahteen prosenttiin ensi vuonna ei ole muutettu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.