Mainos

Talousministerin vaihto ei lopettanut Italian hallituskiistaa

Italian uuden talousministerin valinta ei ole näyttänyt tuovan ainakaan pitkäaikaista lohtua maan hallituskriisiin.

Pääministeri Silvio Berlusconi yritti tänään varmistaa, että hallitus saisi viimeinkin sisäisen työrauhan. Hän myös antoi useille lehdille haastattelun, jossa hän kertoi, että tällä erää muita muutoksia ei tehdä.

Pohjoisen liiton johtaja ja hallituksen uudistusministeri Umberto Bossi kuitenkin palasi sydänkohtauksen jälkeen pitämältään sairaslomalta, ja hänen uskotaan vielä hämmentävän tilannetta. Hänen lähtöään hallituksesta pidetään vähintäänkin mahdollisena, ja hänen lähtönsä pitäisi arvioiden mukaan hallituksen taistelun hengissä pitkään.

Berlusconi osoitti eilen valtiovarainministeriön päällikön Domenico Siniscalcon talous- ja valtiovarainministerin tehtävään, ja presidentti Carlo Azeglio Ciampi nimitti hänet.

Berlusconia oli painostettu täydentämään hallitustaan sen jälkeen kun edellinen salkunhaltija Giulio Tremonti pakotettiin eroamaan tehtävästään kolme viikkoa sitten. Berlusconi on hoitanut talous- ja valtiovarainministerin tehtäviä itse siitä lähtien.

Siniscalcon linjan ei juuri odoteta eroavan Tremontin moitteita saaneesta linjasta, vaan hänenkin uskotaan ajavan veroalennuksia. Hänen ei siksi myöskään uskota tuovan pysyvää rauhaa ideologisten kiistojen kiusaamaan hallitukseen.

Verolinjan lisäksi hallitus on kiistellyt eläkejärjestelmän uudistamisesta ja liittovaltion lainsäädännön uudistamisen hitaudesta; teemoista joiden vuoksi Bossi vei puolueensa tuen Berlusconin ensimmäiseltä hallitukselta. Sittemmin hän on kuitenkin osoittautunut yhdeksi Berlusconin uskollisimmista kumppaneista.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.