Mainos

Talouslehti spekuloi: Donald Trump ja Kim Jong-un tapaavat jossain näistä 9 paikasta – listalla mukana mukana Suomi, Ruotsi ja Norja

4:47

Talouslehti Bloomberg kertoo, että Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin mukaan historiallisen kohtaamisen tapaamispaikaksi on kaavailtu tällä hetkellä muutamaa mahdollista kaupunkia.

Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tapaavat toisena lähiviikkoina, jos suunnitelma historiallisesta kohtaamisesta toteutuu. 

Pohjois-Korean virkamies vieraili Suomessa maaliskuussa. Katso videolta uutisklippi.

Tapaamisen arvellaan sijoittuvan kesäkuun alkuun tai sitä ennen.

Trump ei itse varsinaisesti vahvistanut, mistä tapaamispaikoista tällä hetkellä on neuvoteltu. Lähde kuitenkin paljastaa medialle, että tällä hetkellä tapaamispaikaksi on suunniteltu muutamaa potentiaalista kaupunkia.

Listaan kuuluu ainakin Sveitsin Geneve ja useita mahdollisia kohteita Aasiassa ja Itä-Aasiassa. Lähteen mukaan neuvotteluissa on poissuljettu Peking, Pjongjang, Soul ja P'anmunjŏm.

Talouslehti Bloomberg ehdottaa Helsinkiä kokouspaikaksi

Talouslehti Bloomberg spekuloi myös muita mahdollisia kohteita, joissa tapaaminen voitaisiin järjestää. Listalla on yllättäen myös Helsinki. Helsingin lisäksi tapaaminen voitaisiin järjestää Oslossa, Tukholmassa, Varsovassa, Genevessä, Prahassa tai Bangkokissa. Myös Mongolian Ulan Bator on spekulatiivisella listalla.

Bloomberg perustaa arvionsa listalle pääasiassa erilaisista diplomatiaan liittyvistä syistä: Joko maat ovat diplomaattisesti riippumattomia, niillä on molempien maiden suurlähetystö tai maan virkamiehiä on vieraillut kyseisessä maassa neuvotteluiden ollessa käynnissä.

Helsingin kerrotaan olevan listalla siksi, että Pohjois-Korean ulkoministeri olisi vieraillut Suomessa maaliskuussa. Maaliskuussa Suomessa vieraili Pohjois-Korean ulkoministeriön virkamies, kun samaan aikaan maan ulkoministeri oli Tukholmassa vierailulla huippukokouksessa.

Korjattu otsikkoa klo 11.03.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.