Mainos

Talouslehti: Fortum tavoittelee osuutta venäläisyhtiöstä

Osakevaihto tekisi venäläisistä suurliikemiehistä Fortumin osakkaita.

Energiayhtiö Fortumin huhutaan tavoittelevan osuutta murmanskilaisesta energiayhtiöstä Kolenergosta.

Venäläisen talouslehden Vedomostin mukaan Fortumin kiinnostuksen taustalla on se, että murmanskilaisyritys aikoo yhdistyä kahden muun energiayhtiön Karelenergon ja Lenenergon kanssa Luoteis-Venäjän johtavaksi energiantuottajaksi TGK-1:ksi.

Venäläinen talouslehti Vedemosti on tänään kirjoittanut Fortumin tarjonneen osakevaihtoa Kolenergon osakkeet omistavalle Norilski nikel -yhtiölle. Neuvotteluja on käyty yhtiöiden välillä jo pari vuotta, mutta myyntihalukkuutta ei venäläisyhtiöstä ole löytynyt.

- Nyt suomalaiset ovat tehneet ehdotuksen, josta ei enää ole helppo kieltäytyä. Fortum on valmis tarjoamaan omia osakkeitaan Kolenergon osakkeita vastaan, kertoo neuvotteluja seurannut liikemies Vedomostille.

- Fortumin käsissä on jo 33 prosenttia Lenenergosta. Jos Kolenergon osakkeiden osto toteutuu, suomalaisyritys saa hallintaansa 26-27 prosenttia tulevasta TGK-1:stä, ennustaa Vedomosti.

Osakevaihto tekisi venäläisistä suurliikemiehistä Vladimir Potaninista ja Mihail Prohorovista Fortumin osakkaita.

- Kolenergon osakeostosta saattaa seurata, että Potanin ja Prohorov voivat nimetä oman edustajansa Fortumin hallitukseen, epäilee liikemies.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.