Mainos

Talouskriisi saa miehet hakemaan apua

Työttömyys koettelee erityisesti miesvaltaisia aloja. Ensi- ja turvakotien liiton mukaan apua tarvitsevien miesten yhteydenotot ovat lisääntyneet huomattavasti.

- Eniten yhteyttä ovat ottaneet vähän yli kolmekymppiset eli perhe- ja työelämässä ruuhkavuosiaan elävät miehet. Asiakasmäärät ovat kaksinkertaistuneet alkuvuoden aikana, kertoo miestyön kehittämispäällikkö Jussi Pulli Ensi- ja turvakotien liitosta.

Hän uskoo, että miesten avuntarve tulee yhä kasvamaan.

- Olemme huolissamme siitä, että sosiaali- ja terveysala ei houkuta. Avoimien työpaikkojen määrä on lisääntynyt ja samalla kasvavaan avuntarpeeseen on tarjolla entistä vähemmän apua.

Kriisityö pyrkii ennaltaehkäisemään ongelmia, mikä on myös taloudellisesti kannattavaa.

- Irtisanominen tuottaa miehelle ahdistusta, koska hänellä on huoli perheensä selviytymisestä. Tämän takia miehet yleensä ottavat yhteyttä, Pulli toteaa.

Hänen mukaansa miestyöverkostoissa on havaittu myös hyviä kokemuksia irtisanomisista.

- Irtisanomisen jälkeen on mahdollisuus myös uuteen alkuun. Kyse ei kuitenkaan ole mistään maailmanlopusta.

Miesten auttajat kokoontuvat Hankasalmella järjestettävään valtakunnalliseen Miehen ääni - Miestyön foorumiin 11–12. toukokuuta. Ensi- ja turvakotien liiton ja Miessakit ry:n järjestämän tapahtuman tavoitteena on löytää uusia toimintatapoja ja malleja miesten auttamiseen. Järjestäjien kokemusten mukaan perheiden auttamista voitaisiin tehostaa huomattavasti. Lisäresursseja ei välttämättä tarvita vaan olennaisempaa on ymmärtää miesten auttamisen erityspiirteitä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.