Mainos

Talouskriisi kiusaa Murmanskia muuta Venäjää vähemmän

Murmanskin alue Pohjois-Venäjällä on selvinnyt taloustaantumasta muuta Venäjää kivuttomammin. Seudun runsaan kaivosteollisuuden ansiosta esimerkiksi Murmanskin satama tekee edellisvuosia parempaa tulosta. Alueelle on myös noussut viime vuosina useita suuria kauppakeskuksia.

Murmanskilaisessa ostoskeskuksessa ei näy merkkejä pihistelystä. Joululahjaostoksia ehtii tehdä vieläkin, sillä juhlaa vietetään Venäjällä vasta nyt tammikuun puolella. Murmanskilainen Vitaly Volkov on joululahjaostoksilla.

- Etsin joululahjoja perheelleni. Veljelleni haluaisi hankkia erityisesti kalastustarvikkeita.

Työttömyysluvut pysyneet ennallaan

Vaikka lahjaostoksissa ei säästellä, normaalia arkikulutusta moni murmanskilainen on vähentänyt. Taantuma ei kuitenkaan ole toistaiseksi näkynyt esimerkiksi työttömyysluvuissa. Työttömien määrä jopa laski vuonna 2009. Pohjois-Venäjän kauppakamarin päällikkö Anatoly Glushkov kertoo, että Murmansk on selvinnyt hyvin.

- Talouskriisi on vaikuttanut Murmanskin alueeseen vähemmän kuin koko muun Venäjän talouteen.

Alueellamme on keskitytty malminvientiin, eivätkä sitä alaa kriisit heilauta.

Jos talouskriisiä ei huomaa suurissa kauppakeskuksissa, niin vielä vähemmän se näkyy niin vielä vähemmän se näkyy Murmanskin satamassa. Laivoja lastataan taukoamatta.

Tosin aivan täysin ei pääasiassa hiilen kuljetuksella elävä satamakaan taantumalta välttynyt. Esimerkiksi kaluston korjaussuunnitelmia on jouduttu lykkäämään tuleville vuosille.

Katso Aino Huilajan raportti Murmanskista

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.