Mainos

Talouskriisi jarrutti matkapuhelimien myyntiä

Rahoitusmarkkinoiden kriisi ja laskusuhdanne painoivat matkapuhelinmarkkinoita kolmannella vuosineljänneksellä. Matkapuhelimia myytiin markkinatutkija IDC:n mukaan 299 miljoonaa kappaletta eli hieman vähemmän kuin edellisellä neljänneksellä.

Markkinoiden kasvu hidastui viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna 3,2 prosentilla.

Matkapuhelintoimitukset ja puhelinvalmistajien liikevaihto laskivat IDC:n tutkijan Ryan Reithin mukaan kriisin takia lähes kautta linjan. Normaalisti kolmas neljännes on matkapuhelintoimituksissa vahvan kasvun aikaa.

Markkinoiden valopilkkuja olivat Reithin mukaan Nokian myönteiset näkymät ja Applen hyvä menestys kolmannella neljänneksellä. Markkinoiden kasvu jää kuitenkin hitaaksi ja kilpailu kiristyy edelleen, arvoi Reith.

Nokia oli IDC:n mukaan selvä markkinajohtaja 39,4 prosentin markkinaosuudella. Kakkosena olevan Samsungin markkinaosuus nousi 17,3 prosenttiin. IDC arvioi Sony Ericssonin ohittaneen Motorolan ja nousseen kolmanneksi suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi 8,6 prosentin markkinaosuudella.

Motorolan markkinaosuus laski IDC:n mukaan kolmannella vuosineljänneksellä 8,5 prosenttiin, kun se vuotta aiemmin oli 12,8 prosenttia. LG Electronicsin markkinaosuus kasvoi 0,1 prosenttiyksikköä 7,7 prosenttiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.