Mainos

Talouskriisi ajaa lemmikit taivasalle Taiwanissa

Maailman talouskriisi vaikuttaa myös lemmikkieläinten elämään.

Taiwanin eläinsuojeluviranomaiset ovat huomanneet, että viime aikoina yhä usempi koiranomistaja on luopunut lemmikistään. Joissakin tapauksissa koira on hylätty ja jätetty vain oman onnensa nojaan. Syynä tilanteeseen pidetään finanssikriisiä, jonka vuoksi ihmiset ovat ryhtyneet tarkemmin katsomaan mihin rahojaan kuluttavat. Valitettavan moni on päättänyt ensimmäisenä kiristää kukkaronnyörejä lemmikkieläinten kohdalla.

- Koirat ovat lojaaleja ystäviä ja perheenjäseniä. Nyt moni hylkää ne, mikä on erittäin vastuuton teko. Koirat eivät ole leluja, ne ovat eläviä, muistuttaa Taipein eläinsuojelujärjestön edustaja Chen Wen-mei.

Taiwanilaiset eläinsuojelujärjestöt pelkäävätkin nyt hylättyjen koirien määrän lisääntymistä. Rahapulan koetellessa omistajat ovat huomanneet, kuinka paljon varsinkin isokokoisen koiran ruokintaan kuluu rahaa. Taiwanissa on myös varsin yleistä lähettää lemmikkikoira kalliiseen tapakoulutukseen, mikä harmittaa rahapulassa kiemurtelevia omistajia. Koirakoulujen kuukausihinnat vaihtelevat 150-300 Yhdysvaltain dollarin välillä.

Lisäksi talouskriisin vuoksi moni saattaa joutua muuttamaan pienempään asuntoon, jonne ei uskota lemmikin mahtuvan.

Tänä vuonna tehtyjen laskelmien mukaan Taiwanissa heiluttaa häntäänsä lähes 400 koiraa, joilta puuttuu isäntä tai emäntä. Suurin osa hylätyistä korista on sekarotuisia, mutta joukosta löytyy myös yksi shar pei sekä kultaisianoutajia, huskyja, labradorinnoutajia ja beagleja.

Taiwanin lain mukaan kaikki lemmikkikoirat pitää mikrosiruttaa, jotta jokainen eläin voidaan tunnistaa. Mikrosirun avulla esimerkiksi karanneet koirat ovat löytäneet jälleen oikeille omistajilleen. Myös hylätyt koirat saavat oikeutta; jos omistajan todetaan syyllistyneen eläimen heitteillejättöön, hän voi saada 455 Yhdysvaltain dollarin sakot tai jopa vankeusrangaistuksen.

(MTV3-APTN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.