Mainos

Talouskomissaari varoittaa: Suomen talous vaarassa suistua kuiluun

16:03

Talouskomissaari Olli Rehnin mukaan Suomen talous on vaarassa suistua kuilun partaalle ja siitä yli, jos päättämättömyys uudistusten suhteen jatkuu.

Suomi on luisunut parissa vuodessa unionin ylijäämäisistä jäsenmaista alijäämämaiden joukkoon.

Rehn osallistui tänään Porin SuomiAreenassa yhdentoista suomalaisen eurokansanedustajan keskusteluun.

Euroopan komission varapuheenjohtaja Olli Rehn saapui Porin SuomiAreenalle taskussaan vakava viesti Suomen päättäjille.

- Suomi on ainoa euroalueen entisistä ylijäämätalouksista, josta on tullut alijäämätalous sen takia, että meillä kauppataseen ja vaihtotaseen alijäämä on päässyt repeämään vuodesta 2011 lähtien. Sen pitäisi soittaa kelloja, toteaa Rehn.

Rehn vertaa Suomen tilannetta muun muassa Italiaan.

– Suomi on tullut joitakin vuosia perässä esim. Ranskaa ja Italiaa, mutta oireyhtymät ovat hyvin samankaltaisia, eli heikentynyt kilpailukyky ja markkinaosuuksien menetys maailmalla ja samaan aikaan heikentynyt julkisen talouden kestävyys.

Talouskomissaarin mukaan tilanteen vakavuudelle on avattava silmät, ja siihen Suomi tarvitsee herättelijää.

– Ehkä tässä olisi paikka toimia unilukkarina myös talouspolitiikassa, ettei Suomi vaan ajautuisi unissakävelijän lailla kuilun partaalle ja siitä ylitse. Nyt tarvitaan laajaa hallituksen ja etujärjestöjen yhteistyötä kilpailukyvyn vahvistamiseksi ja kestävyysvajeen voittamiseksi ennen kuin on liian myöhäistä ja ajaudutaan hyvin pahaan taantumaan.

Porissa puhuneiden eurokansanedustajien mielestä jäsenmaat suhtautuvat unioniin liikaa valtioiden tukipilarina ja säästöpossuna. Sen sijaan EU:n arvo pitäisi nähdä ennen kaikkea markkina-alueena, jonka kilpailukykyyn temmotaan nyt vauhtia muun muassa vapaakauppaneuvotteluilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.