Mainos

Talousfoorumissa tiukat turvatoimet

Sveitsin viranomaiset varautuvat mielenosoituksiin Davosissa, jossa on meneillään politiikan ja yritysmaailman johtajien kuusipäiväinen kokous.

Maailman talousfoorumin kokousta ovat leimanneet erittäin tiukat turvatoimet. Viranomaiset ovat käännyttäneet Sveitsin rajalta yli sata ihmistä, joiden on uskottu olevan matkalla osoittamaan mieltään Davosiin. Käännytetyiltä on poliisin löytynyt kaasunaamareita, julisteita, kovaäänisiä ja kasvot peittäviä huppuja, jotka ovat viitanneet heidän aikeisiinsa. Kokouksen vastustajat aikovat kuitenkin lähteä Davosin kaduille osoittamaan mieltään tänään iltapäivällä.

Mielenosoituksen järjestäjien mukaan tiukat turvatoimet saattavat kuitenkin johtaa siihen, että mielenosoittajien joukko kutistuu odotetusta muutamasta tuhannesta paljon pienemmäksi. Jos näin käy, ihmiset ovat vihaisia ja haluavat osoittaa mieltään jossain muualla, yksi kokouksen vastustaja sanoi. Maailman talousfoorumin ohjelmassa oli tänään mm. Japanin pääministerin Yoshiro Morin puhe. Kokouksessa on noin 3200 osanottajaa.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.