Mainos

Talousfoorumi avattiin Davosissa

Davosissa on tarkoitus käsitellä Irakin tilannetta ja heikkoa dollaria. Viisipäiväiseen foorumiin osallistuu Suomesta presidentti Tarja Halonen.

Yli 2 000 poliittista ja yritysjohtajaa kokoontui tänään Maailman talousfoorumin avajaisiin Sveitsin Davosiin. Talousfoorumissa käydään sekä virallisia että epävirallisia keskusteluita, joiden ennakoidaan käsittelevän erityisesti Irakin tilannetta ja heikkoa dollaria.

Yhtenä odotetuimpana puhujana pidetään Yhdysvaltain varapresidenttiä Dick Cheneytä, jonka on määrä saapua kokouspaikalle lauantaina. Lisäksi Irakin miehityshallinnon amerikkalaisjohtaja Paul Bremer ja lukuisat irakilaiset ministerit kertovat Davosissa Irakin ongelmista. Vieraiden joukossa ovat myös Pakistanin presidentti Pervez Musharraf, Iranin presidentti Mohammad Khatami ja Georgian presidentti Mihail Saakashvili.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen osallistuu talousfoorumiin huomisesta alkaen. Halonen toimii muun muassa keskustelun vetäjänä ja kommentaattorina kahdessa paneelikeskustelussa, jotka käsittelevät transatlanttisia suhteita ja globaalia keskinäisriippuvuutta. Viisi päivää kestävä talousfoorumi järjestetään 33. kerran.

(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.