Mainos

Taloudessa suuri tulospäivä

Useampi pörssiyhtiö raportoi tänään heinä-syyskuun tuloksistaan.

Motorolan matkapuhelimien markkinaosuus laski 4,7 prosenttiin. Myynti puolittui kolmannella neljänneksellä. Matkapuhelinyksikkö on yhä tappiolla.

Alma Media: Kuin jäitä polttelisi

Mediakonserni Alma Median tulosta ja liikevaihtoa rokottivat sanomalehtien ilmoitusmyynnin lasku ja mediamarkkinoiden kehno tilanne.

Alma Median heinä-syyskuun tulos laski vuotta aiemmasta noin miljoona euroa 11 miljoonaan.

Alma Media arvioi, että iltapäivälehtien irtonumeromyynti vähenee edelleen. Maakunta- ja paikallislehtien sekä Kauppalehden levikit pysyvät joko ennallaan tai laskevat vähän.

Neste Oil yllätti positiivisesti

Neste Oilin tulos oli kolmannella neljänneksellä odotettua parempi.

Yhtiön vertailukelpoinen liikevoitto oli 42 miljoonaa euroa, kun se edellisenä vuonna oli vastaavana ajanjaksona 199 miljoonaa. Liikevaihtoa kertyi 2,5 miljardia euroa, mikä on liki puolet vähemmän kuin vuosi sitten.

Neste Oilin jalostusmarginaali laski selvästi kolmannella neljänneksellä.

Toimitusjohtaja Matti Lievosen mukaan yhtiön tulosta paransivat matalammat kustannukset ja osakkuusyhtiö Nynäsin hyvä kannattavuus.

Metso: Pohja ohitettu

Konepajayhtiö Metson liikevaihto supistui kolmannella vuosineljänneksellä runsaan viidenneksen vuotta aiemmasta. Metson voitto ennen veroja laski 91 miljoonaan euroon ja liikevaihto 1,2 miljardiin euroon.

Toimitusjohtaja Jorma Elorannan mukaan kysynnän pohja on ohitettu. Hän odottaa Metson markkinoiden tilanteen jatkuvan vaativana vielä ensi vuoden alkupuolelle asti. Eloranta luonnehti Metson kannattavuutta hyväksi ja kassavirtaa vahvaksi.

- Näemme ensimmäisiä merkkejä maailmantalouden asteittaisesta elpymisestä ja uskomme, että olemme saavuttaneet alhaisimman pisteen markkinakysynnässä, Eloranta sanoi.

Metson liikevaihto jää Elorannan mukaan ensi kuluvaa vuotta pienemmäksi. Hän ennakoi yhtiön kannattavuuden olevan ensi vuonna tyydyttävän.

Uusia tilauksia Metso sai heinä-syyskuussa puolta vähemmän kuin vuosi sitten. Yhtiön tilauskanta laski syyskuun lopussa 3,3 miljardiin euroon. Tilauskanta supistui 18 prosenttia viime vuoden lopusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.